Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γερμανική ενεργειακή ΕΟΝ επεκτείνει τις δραστηριότητες της σε ΑΕΠ στις ΗΠΑ

Η Γερμανική ενεργειακή ΕΟΝ επεκτείνει τις δραστηριότητες της σε ΑΕΠ στις ΗΠΑ
H εταιρεία επενδύει περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια στο αιολικό πάρκο Run Radford, το οποίο θα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στο Ιλλινόις
Ο Γερμανικός ενεργειακός κολοσσός ΕΟΝ επεκτείνει τις δραστηριότητες της σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) στις ΗΠΑ κατασκευάζοντας ένα αιολικό πάρκο στην Πολιτεία του Ιλλινόις, το οποίο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το 2017, όπως ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη (20/10) η εταιρεία.
Ειδικότερα, η εταιρεία επενδύει περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια στο αιολικό πάρκο Run Radford, το οποίο θα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στο Ιλλινόις, ισχύος 278 MW και το τρίτο αυτού του μεγέθους που κατασκευάζει η EON.
Η ΕΟΝ θα προμηθευτεί για τις ανεμογεννήτριες 139 στροβίλους των 2 MW ο καθένας από την Δανέζικη εταιρεία Vestas.
«Το αιολικό πάρκο μπορεί να δημιουργήσει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια, για να τροφοδοτήσει μια πόλη με περίπου 90.000 σπίτια» δήλωσε η εταιρεία.
Η ΕΟΝ ανακοίνωσε ακόμη, ότι η μεγαλύτερη εταιρεία προϊόντων υγειονομικής περίθαλψης στον κόσμο, η Johnson & Johnson, συμφώνησε να αγοράσει το ήμισυ της παραγωγής του αιολικού πάρκου Colbeck’s Corner της Γερμανικής εταιρείας στο Τέξας, ισχύος 200 MW, υπογράφοντας συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας διάρκειας 12 ετών.
Σύμφωνα με την Γερμανική εταιρεία, αυτό το αιολικό πάρκο μπορεί να παράγει αρκετή ενέργεια, για να τροφοδοτήσει 64.000 νοικοκυριά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης