Διεθνή

Τουρκικά μαχητικά βομβάρδισαν θέσεις Κούρδων πολιτοφυλάκων στη βόρεια Συρία

Τουρκικά μαχητικά βομβάρδισαν θέσεις Κούρδων πολιτοφυλάκων στη βόρεια Συρία
Tα Τουρκικά αεροσκάφη έπληξαν στοχευμένα τρία χωριά που είχαν ανακαταλάβει οι Κούρδοι πολιτοφύλακες από το Ισλαμικό Κράτος βορειοανατολικά από το Χαλέπι.
Τουρκικά μαχητικά σφυροκόπησαν θέσεις Κούρδων μαχητών που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ στη βόρεια Συρία, σε περισσότερες από 20 αεροπορικές επιδρομές τη διάρκεια της νύχτας, τονίζοντας τα συγκρουόμενα συμφέροντα των δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ στην περιοχή, όπως αναφέρει το Reuters.
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τα Τουρκικά αεροσκάφη έπληξαν στοχευμένα τρία χωριά που είχαν ανακαταλάβει οι Κούρδοι πολιτοφύλακες από το Ισλαμικό Κράτος βορειοανατολικά από το Χαλέπι.
Ο Τουρκικός στρατός επιβεβαίωσε, ότι μαχητικά αεροσκάφη της χώρας πραγματοποίησαν 26 αεροπορικές επιδρομές σε περιοχές που ανακαταλήφθηκαν πρόσφατα από την Κουρδική πολιτοφυλακή και ότι σκοτώθηκαν 160 με 200 μαχητές.
Όπως επισημαίνει το Reuters, η στήριξη των ΗΠΑ στους Κούρδους πολιτοφύλακες της Συρίας έχει εξαγριώσει την Άγκυρα, η οποία τους αντιμετωπίζει ως επέκταση των Κούρδων μαχητών του ΡΚΚ.
Υπογραμμίζει δε, ότι η Τουρκία φοβάται, πως οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) –όπως αποκαλούνται οι Κούρδοι πολιτοφύλακες της Συρίας- θα προσπαθήσουν να ενοποιήσουν τις τρεις de facto αυτόνομες Κουρδικές περιοχές που έχουν καταλάβει κατά τη διάρκεια του 5ετούς πολέμου, για τη δημιουργία ενός Κουρδικού θύλακα στη βόρεια Συρία, υποδαυλίζοντας τις αυτονομιστικές φιλοδοξίες των Κούρδων στο έδαφός της.

Erdogan: Δεν θα περιμένουμε να μας χτυπήσουν την πόρτα τα προβλήματα

Μέσα σε αυτό το κλίμα και εν αναμονή στην Άγκυρα του γραμματέα Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ Ash Carter την Παρασκευή, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Tayyip Erdogan προειδοποίησε, ότι «από τώρα και στο εξής δεν θα περιμένουμε τα προβλήματα να έρθουν και να χτυπήσουν την πόρτα μας, δεν θα περιμένουμε τις τρομοκρατικές οργανώσεις να έρθουν και να μας επιτεθούν».
Η Τουρκική στρατιωτική ηγεσία ανακοίνωσε, ότι από τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον των Κούρδων πολιτοφυλάκων της Συρίας καταστράφηκαν εννέα κτίρια, ένα θωρακισμένο όχημα και άλλα τέσσερα οχήματα, που ανήκαν στην YPG.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης