Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zarif: Έρχονται δύσκολες μέρες για το Ιράν μετά τις νέες κυρώσεις που επέβαλε ο Trump

Zarif: Έρχονται δύσκολες μέρες για το Ιράν μετά τις νέες κυρώσεις που επέβαλε ο Trump
O Ζαρίφ υποστηρίζει σε συνέντευξή του στην ιρανική εφημερίδα Ettelaat, ότι ούτε το Ιράν, ούτε οι άλλες χώρες που υπέγραψαν τη συμφωνία το 2015, θα δεχτούν την επανεξέταση της.
Την επαναδιαπραγμάτευση της πυρηνικής συμφωνίας για το Ιράν αναμένει η Τεχεράνη, ότι θα ζητήσει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας του Περσικού Τζαβάντ Ζαρίφ να προαναγγέλλει «δύσκολες μέρες» για την Ισλαμική Δημοκρατία.
Ωστόσο, ο Ζαρίφ υποστηρίζει σε συνέντευξή του στην ιρανική εφημερίδα Ettelaat, ότι ούτε το Ιράν, ούτε οι άλλες χώρες που υπέγραψαν τη συμφωνία το 2015, θα δεχτούν την επανεξέταση της.
Υπενθυμίζεται, ότι την περασμένη Παρασκευή (3/2) μετά την δοκιμαστική εκτόξευση βαλιστικού πυραύλου από την Τεχεράνη, η αμερικανική κυβέρνηση επέβαλε κυρώσεις σε μια σειρά ιρανικών οντοτήτων, τις οποίες κατηγορεί, ότι έχουν σχέσεις με το πυραυλικό πρόγραμμα του Ιράν.
«Πιστεύω ότι ο Τραμπ θα προσπαθήσει να επαναδιαπραγματευθεί της συμφωνία» είπε ο Ζαρίφ και συμπλήρωσε ότι «έτσι, θα έχουμε δύσκολες μέρες μπροστά μας».
Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας (Ρωσία, Κίνα, Γαλλία και Μεγάλη Βρετανία) και η Γερμανία που υπέγραψαν τη συμφωνία, εξακολουθούν να την στηρίζουν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης