Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση May και Netanyahu στο Λονδίνο για το Ιράν

tags :
Συνάντηση May και Netanyahu στο Λονδίνο για το Ιράν
Η Βρετανία τάσσεται υπέρ της συνέχισης των προσπαθειών για διατήρηση της συμφωνίας με το Ιράν επί του πυρηνικού του προγράμματος
Στην αντιμετώπιση της «απειλής του Ιράν», επικεντρώθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού του Ισραήλ Benjamin Netanyahu, με την Theresa May που πραγματοποιήθηκε σήμερα 2/1/2017 στο Λονδίνο.
Πριν από την έναρξη της συνάντησης ο κ. Netanyahu δήλωσε ότι: «Αντιμετωπίζουμε προκλήσεις, αυτό είναι πολύ ξεκάθαρο, από το ένοπλο Ισλάμ και ειδικά από το Ιράν.
Το Ιράν επιδιώκει να εκμηδενίσει το Ισραήλ, επιδιώκει να κατακτήσει τη Μέση Ανατολή, απειλεί την Ευρώπη, απειλεί τη Δύση, απειλεί τον κόσμο.
Και προβαίνει σε απανωτές προκλήσεις.
Για αυτό καλωσορίζω τη βοήθεια του Προέδρου Trump επί των νέων κυρώσεων κατά του Ιράν και νομίζω πως άλλα κράτη θα πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμά του, σίγουρα τα υπεύθυνα κράτη.
Και θα ήθελα να συζητήσουμε για το πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι η επιθετικότητα του Ιράν δε θα αφεθεί αναπάντητη».
Αναφερόμενη στην επέκταση των εβραϊκών οικισμών στα παλαιστινιακά εδάφη, η Βρετανίδα Πρωθυπουργός επεσήμανε πως ο εποικισμός «υπονομεύει την εμπιστοσύνη» στην ειρηνευτική διαδικασία με σκοπό τη λύση δύο κρατών.
Εκπρόσωπος της May σημείωσε ότι το Λονδίνο θεωρεί πως την ίδια στιγμή πρέπει να αναγνωρίζεται το δικαίωμα του Ισραήλ να ζει με ασφάλεια έναντι της τρομοκρατίας.
Για την βαλλιστική δοκιμή πυραύλου από το Ιράν η εκπρόσωπος της Theresa May είπε ότι η Βρετανία συμμερίζεται τις διεθνείς ανησυχίες και έχει καταστήσει σαφή τη θέση της κατά των δοκιμών.
Πάντως η Βρετανία τάσσεται υπέρ της συνέχισης των προσπαθειών για διατήρηση της συμφωνίας με το Ιράν επί του πυρηνικού του προγράμματος.
Οι δύο ηγέτες πιστεύεται ότι συζήτησαν και μια σειρά διμερών θεμάτων, με έμφαση στην οικονομική και τεχνολογική συνεργασία, ιδίως ενόψει της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης