Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Ενδιαφέρον από 16 διεθνείς επενδυτές για κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου

Ιράν: Ενδιαφέρον από 16 διεθνείς επενδυτές για κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου
Θα χρειαστούν επενδύσεις ύψους περίπου 200 δισ. δολαρίων τα επόμενα 4 χρόνια, σύμφωνα με τον Ιρανό υπουργός Πετρελαίου
Το Ιράν βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με 16 διεθνείς εταιρείες ενέργειας, οι οποίες ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση για επενδύσεις στη λειτουργία και τη διαχείριση 50 έργων υποδομής στους τομείς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου σε όλη τη χώρα, προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγή μετά από χρόνια διεθνών κυρώσεων.
«Τα έργα είναι εφικτή ακόμη και με το πετρέλαιο στα 40 δολάρια το βαρέλι» είπε ο αναπληρωτής διευθυντής της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας του Ιράν Gholam-Reza Manouchehri.
Το πεδίο South Azadegan στα νοτιοδυτικά του Ιράν θα είναι η πρώτη συμφωνία, για την οποία χρειάζονται 10 δισ. δολάρια, προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγή κατά 600.000 βαρέλια την ημέρα, όπως είπε.
Προς το παρόν πάντως σύμφωνα με τον ίδιο είναι άγνωστο πότε θα υπογραφεί η πρώτη σύμβαση και με ποιον.
Η χώρα του Περσικού Κόλπου επιδιώκει να αυξήσει την παραγωγή σε κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου και θα χρειαστούν επενδύσεις ύψους περίπου 200 δισ. δολαρίων τα επόμενα 4 χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο Ιρανός υπουργός Πετρελαίου Bijan Namdar Zanganeh.
Το Ιράν θέλει να παράγει περίπου 4 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου την ημέρα, για να ανακτήσει το προ κυρώσεων μερίδιό του στην αγορά, όπως είπε ο Zanganeh δήλωσε την Τρίτη.
Η παραγωγή του Ιράν ήταν 3.630.000 βαρέλια την ημέρα το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης