Διεθνή

Novak: Η αγορά πετρελαίου αναμένεται να σταθεροποιηθεί στα μέσα του 2017

Novak: Η αγορά πετρελαίου αναμένεται να σταθεροποιηθεί στα μέσα του 2017
Οι επενδύσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Ρωσίας αναμένεται να αυξηθούν για πρώτη φορά μετά από 36 μήνες, είπε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας.
Η αγορά πετρελαίου θα σταθεροποιηθεί στα μέσα του 2017, όταν τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου θα κυμανθούν στο μέσο όρο της τελευταίας 5ετίας, σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Ενέργειας Alexander Novak.
Όπως είπε «η επανεξισορρόπηση θα καταστεί δυνατή, υπό την προϋπόθεση της πλήρους τήρησης της συμφωνίας για μείωση της παραγωγής κατά το α΄ εξάμηνο του 2017 με βάση το μέσο όρο αποθεμάτων της τελευταίας 5ετίας».
Είπε ακόμη, ότι ο ΟΠΕΚ και οι εκτός Οργανισμού χώρες που έχουν υπογράψει τη συμφωνία για μείωση της παραγωγής, σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν δύο συναντήσεις πριν από τη λήξη της συμφωνίας.
Όσον αφορά στο πετρελαϊκό τομέα της Ρωσίας, ο υπουργός Ενέργειας της χώρας είπε, ότι οι επενδύσεις αναμένεται να αυξηθούν για πρώτη φορά μετά από 36 μήνες.
Μιλώντας για την σημερινή παραγωγή των ρωσικών εταιρειών είπε, ότι «η παραγωγή τους μειώθηκε κατά 117.000 βαρέλια ημερησίως από τα τέλη Ιανουαρίου, δύο φορές περισσότερο από ό, τι είχαν προγραμματίσει οι εταιρείες αρχικά».
Τόνισε δε, ότι «όλες οι Ρωσικές εταιρείες πετρελαίου τηρούν τη συμφωνία μείωσης της παραγωγής πετρελαίου» και συμπλήρωσε ότι «αυτό ικανοποιεί τα συμφέροντα και των παραγωγών και των καταναλωτών».
Επεσήμανε ακόμη, ότι η συμμετοχή των Ρωσικών εταιρειών στη μείωση της παραγωγής «είναι εθελοντική», υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «είναι πράγματι επωφελής για τις επιχειρήσεις μας και τον προϋπολογισμό μας, καθώς περίπου το 70% των πρόσθετων εσόδων που προέρχονται από την αύξηση των τιμών του πετρελαίου, πάει στον προϋπολογισμό».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης