Διεθνή

Η Παγκόσμια Τράπεζα δανειοδοτεί την Ουκρανία για την ενεργειακή της ασφάλεια

Η Παγκόσμια Τράπεζα δανειοδοτεί την Ουκρανία για την ενεργειακή της ασφάλεια
H εγγύηση που εγκρίθηκε, θα βοηθήσει την Ουκρανία στην εξασφάλιση επαρκούς εφοδιασμού με φυσικό αέριο για τα επόμενα 2 χρόνια.
Η Παγκόσμια Τράπεζα ενέκρινε δάνειο ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων με την εγγύηση της Διεθνούς Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (IBRD) στην Ουκρανία, για τη στήριξη της ενεργειακής ασφάλειας της χώρας, όπως ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη (19/10) η Παγκόσμια Τράπεζα.
«Η εγγύηση αυτή θα βοηθήσει τη Naftogaz της Ουκρανίας να εξασφαλίσει καλύτερους εμπορικούς και χρηματοδοτικούς όρους για την αγορά του φυσικού αερίου που χρειάζεται η χώρα, για να ανταποκριθεί στη ζήτηση των επιχειρήσεων, των νοικοκυριών, των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας και του βιομηχανικούς καταναλωτές» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Ακόμη αναφέρεται ότι «η εγγύηση είναι μέρος της στήριξης του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας για ευρύτερες μεταρρυθμίσεις στον τομέα της ενέργειας και του φυσικού αερίου, για να βοηθήσει την Ουκρανία να δημιουργήσει ένα ενεργειακό σύστημα, που μπορεί να προσφέρει αξιόπιστες και οικονομικά προσιτές ενεργειακές υπηρεσίες σε οικογένειες και τις βιομηχανίες».
Προσθέτει δε, ότι αυτή περιλαμβάνει τη στήριξη στην εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων της Naftogaz και στην αποτελεσματική βελτίωση της στόχευσης και της παράδοσης της επιδοτούμενης ενέργειας στα πιο ευάλωτα τμήματα του ουκρανικού πληθυσμού.
Ο διευθυντής του τμήματος της Παγκόσμιας Τράπεζας για τη Λευκορωσία, τη Μολδαβία και την Ουκρανία Satu Kahkonen σχολίασε, ότι η εγγύηση που εγκρίθηκε την Τετάρτη, θα βοηθήσει στην εξασφάλιση επαρκούς εφοδιασμού με φυσικό αέριο για τα επόμενα 2 χρόνια.
Από τον Μάιο του 2014 η Παγκόσμια Τράπεζα έχει παράσχει στην Ουκρανία δάνεια πολιτικής ανάπτυξης και επενδυτικών σχεδίων, που ξεπερνούν τα 4,4 δισ. δολάρια.
Το τρέχον χαρτοφυλάκιο επενδυτικού σχεδιασμού της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Ουκρανία ανέρχεται σε περίπου 2,8 δισ. δολάρια για οκτώ εν εξελίξει επενδυτικά σχέδια.
«Οι επενδύσεις αυτές υποστηρίζουν τη βελτίωση των βασικών δημόσιων υπηρεσιών, που ωφελούν άμεσα τους απλούς ανθρώπους, σε τομείς όπως η ύδρευση, η αποχέτευση, η θέρμανση, η ενέργεια, η ενεργειακή απόδοση, οι δρόμοι, η κοινωνική προστασία και η υγειονομική περίθαλψη, καθώς και η ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα» αναφέρει η τράπεζα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης