Διεθνή

Ο Μακρόν περνά μπροστά στα γκάλοπ μετά το σκάνδαλο Φιγιόν

Ο Μακρόν περνά μπροστά στα γκάλοπ μετά το σκάνδαλο Φιγιόν
Ζημιά για τον Φιγιόν - Αλλαγή σκηνικού στις γαλλικές εκλογές
Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Εμανουέλ Μακρόν είναι ο πιθανότερος νικητής των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Elabe, στον απόηχο των αποκαλύψεων εις βάρος της συζύγου Φιγιόν,σύμφωνα με ρεπρτάζ του ΣΚΑΙ.
Ο υποψήφιος της δεξιάς για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές Φρανσουά Φιγιόν ζήτησε σήμερα στη Βουλή από τους συναδέλφους του στο κόμμα να περιμένουν για 15 ακόμα ημέρες μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες σχετικά με την αργομισθία της συζύγου του, τη στιγμή που βουλευτής του συντηρητικού κόμματος κατηγόρησε ευθέως την αριστερά για «θεσμικό πραξικόπημα» σε βάρος του Φιγιόν.

Υπενθυμίζουμε ότι εκρεμμεί η ολοκλήρωση της έρευνας με επίκεντρο τις κατηγορίες περί αργομισθίας της συζύγου και των παιδιών του Φιγιόν, που φέρονται να έχουν πληρωθεί με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την κάλυψη θέσεων απασχόλησης όπου δεν εργάστηκαν ποτέ.
Στο πλαίσιο της έρευνας αυτής πραγματοποιήθηκε έφοδος αστυνομικών στο γραφείο του στην Εθνοσυνέλευση, με σκοπό την εύρεση στοιχείων.

Συγκεκριμένα, η σύζυγος του Φιγιόν, που θεωρείται ύποπτη για αργομισθία, εισέπραξε συνολικά περισσότερα από 900.000 ευρώ, ως «κοινοβουλευτική βοηθός» και συνεργάτιδα σε ένα λογοτεχνικό περιοδικό, γράφει η εβδομαδιαία εφημερίδα Le Canard Enchaîné στο φύλλο της που θα κυκλοφορήσει σήμερα 2/2/2017.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης