Διεθνή

Dudley (ΒΡ): Έλλειψη κεφαλαίων για επενδύσεις στις πετρελαϊκές εταιρείες

Dudley (ΒΡ): Έλλειψη κεφαλαίων για επενδύσεις στις πετρελαϊκές εταιρείες
Συμβουλεύει τις άλλες πετρελαϊκές εταιρείες να περιορίσουν το κόστος και να είναι επιλεκτικές σε πιθανά έργα.
Οι πετρελαϊκές εταιρείες δυσκολεύονται να βρουν κεφάλαια για επενδύσεις στο σημερινό περιβάλλον χαμηλών τιμών, ωστόσο η εξέλιξη αυτή έχει δώσει ώθηση στην καινοτομία και την αποδοτικότητα, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της BP, Bob Dudley μιλώντας στο συνέδριο Oil & Money στο Λονδίνο.
«Κάθε δολάριο που έχουμε, είναι σπάνιο και πρέπει να επενδύσουμε με σύνεση και προσοχή» είπε τονίζοντας ότι «ο κόσμος είναι πλέον υπερανταγωνιστικός όσον αφορά τα κεφάλαια».
Ο Dudley δήλωσε, ότι ο Βρετανικός κολοσσός έχει ήδη προσαρμοστεί στο περιβάλλον των χαμηλών τιμών πετρελαίου και τόνισε, ότι η ΒΡ «μπορεί να λειτουργήσει στα επίπεδα των 50 δολαρίων το βαρέλι» για να συνεχίσει να επενδύει.
Συμβούλεψε δε τις άλλες πετρελαϊκές εταιρείες να περιορίσουν το κόστος και να είναι επιλεκτικές σε πιθανά έργα.
«Με τις σημερινές τιμές θα πρέπει να μεγιστοποιήσουμε την αποτελεσματικότητα και να ελαχιστοποιήσουμε το κόστος» είπε και πρόσθεσε ότι «πρέπει να επικεντρωθούμε στα έργα με την υψηλότερη ποιότητα και να τα αναπτύξουμε με μεγάλη πειθαρχία κεφαλαίου».
Ανέφερε επίσης, ότι οι χαμηλές τιμές οδήγησαν τον κλάδο σε καινοτομίες και αλλαγές.
Η πτώση των τιμών του πετρελαίου είναι περισσότερο αποτέλεσμα του πλεονάσματος προσφοράς στην παγκόσμια αγορά, παρά της χαμηλής ζήτησης, τόνισε ο CEO της ΒΡ, προσθέτοντας ότι πιστεύει, πως η παγκόσμια ζήτηση θα αυξηθεί στο μέλλον.
«Δεν νομίζω ότι η ζήτηση θα κατακρημνισθεί» είπε συμπληρώνοντας ότι «πρόκειται για ζήτημα υπερπροσφοράς» και κατέληξε λέγοντας ότι «η μακροπρόθεσμη ζήτηση θα συνεχίσει να αυξάνεται κατά περίπου 33% ως το 2035 πιθανότατα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης