Τελευταία Νέα
Διεθνή

To Ομοσπονδιακό Συμβούλιο της Ρωσίας επικύρωσε τη συμφωνία για τον Turkish Stream

To Ομοσπονδιακό Συμβούλιο της Ρωσίας επικύρωσε τη συμφωνία για τον Turkish Stream
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρόεδρο του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου, η επικύρωση της συμφωνίας είναι πολιτικά σημαντική για «την πλήρη αποκατάσταση των σχέσεων με την Τουρκική Δημοκρατία».
Μετά την έγκριση από τα δύο Κοινοβούλια της Ρωσίας (Άνω και Κάτω) και το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο της χώρας επικύρωσε τη συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρόεδρο του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου Ilyas Umakhanov, η επικύρωση της συμφωνίας είναι πολιτικά σημαντική για «την πλήρη αποκατάσταση των σχέσεων με την Τουρκική Δημοκρατία».
Η συμφωνία για την κατασκευή του Turkish Stream υπεγράφη παρουσία των Προέδρων Ρωσίας και Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη στις 10 Οκτωβρίου 2016.
Ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Yuri Sentyurin δήλωσε, ότι η συμφωνία «προϋποθέτει τη δημιουργία ενός ευνοϊκού ρυθμιστικού και νομικού πλαισίου, συμπεριλαμβανομένων των φορολογικών και τελωνειακών κανονισμών, για το σχεδιασμό, την κατασκευή και την περαιτέρω επεξεργασία των υπηρεσιών του αγωγού φυσικού αερίου».
Όπως είπε ακόμη, ο Turkish Stream έχει σχεδιαστεί για να παρέχει Ρωσικό φυσικό αέριο προς την Τουρκία, καθώς και για «να διασφαλιστεί ότι η Ρωσική πλευρά εκπληρώνει όλες τις υποχρεώσεις της για την παροχή Ρωσικού φυσικού αερίου στο έδαφος των κρατών της ΕΕ μετά το 2019».
Πρόσθεσε ωστόσο, ότι ο νέος αγωγός δεν θα επιτρέψει στη Ρωσία να αποφύγει τελείως τη διαδρομή διέλευσης φυσικού αερίου από την Ουκρανία, αλλά όπως είπε, θα βοηθήσει «ουσιαστικά να μετριαστούν οι σχετικοί κίνδυνοι».
Το έργο προβλέπει την κατασκευή δύο γραμμών αγωγού μέσω της Μαύρης Θάλασσας από τη Ρωσία στο ευρωπαϊκό τμήμα της Τουρκίας, με συνολική ετήσια δυναμικότητα μεταφοράς 31,5 δισ. κ.μ. φυσικού αερίου.
Το υποθαλάσσιο μήκος του αγωγού είναι περίπου 920 χλμ. και το τμήμα στο έδαφος της Τουρκίας μέχρι τα σύνορα με την Ελλάδα είναι περίπου 200 χλμ.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, ο αγωγός θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 30 Δεκεμβρίου του 2019.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης