Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανανέωση των κυρώσεων κατά του Ιράν θα συζητήσουν Netanyahu και Trump

tags :
Ανανέωση των κυρώσεων κατά του Ιράν θα συζητήσουν Netanyahu και Trump
 Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός να συναντηθεί με τον Trump  στις 15 Φεβρουαρίου  2017 στην Ουάσινγκτον
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu ανακοίνωσε ότι θα επαναφέρει  το θέμα της ανανέωσης των κυρώσεων  κατά του Ιράν,  κατά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump στο Λευκό Οίκο τον επόμενο μήνα, επικαλούμενος την δοκιμή ενός βαλλιστικού πυραύλου από την Ισλαμική Δημοκρατία.
«Στην επόμενη συνάντηση μου με τον Πρόεδρο Trump, σκοπεύω να θέσω  την επανάληψη των κυρώσεων κατά του Ιράν," ανέφερε ο Netanyahu  στο Twitter. «Η Ιρανική επιθετικότητα δεν θα μείνει αναπάντητη."
 Σύμφωνα με το Bloomberg ο Netanyahu θα επισκεφθεί τις Η.Π.Α στις 15 Φεβρουαρίου 2017 για συνομιλίες με τον πρόεδρο Trump,  ανακοίνωσε  τη Δευτέρα 30/1/2017 ο Sean Spicer  γραμματέας Τύπου στον Λευκό Οίκο.
Ο Spicer, δήλωσε ότι  ο Λευκός Οίκος γνωρίζει ότι το Ιράν έχει εκτελέσει μια δοκιμή πυραύλου. Οι  ΗΠΑ απηύθυναν έκκληση για επείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ την Τρίτη κατά τη διάρκεια της εκτόξευσης.
Ο Netanyahu ήταν ένας από τους μεγαλύτερους αντιπάλους της παγκόσμιας προσπάθειας, με επικεφαλής την κυβέρνηση Ομπάμα, για την συμφωνία με το Ιράν το 2015 που προχώρησε σε άρση των οικονομικών κυρώσεων σε αντάλλαγμα για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.
Μιλώντας την Τρίτη 31/1/2017, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Mohammad Javad Zarif είπε ότι οι πύραυλοι  του Ιράν δεν είναι σχεδιασμένοι για να μεταφέρουν πυρηνικές κεφαλές και είναι μόνο για αυτοάμυνα.
 Ο ίδιος δεν επιβεβαίωσε αν το Ιράν είχε πραγματοποιήσει μια δοκιμή πυραύλου.
 Το Ιράν έχει επανειλημμένα αρνηθεί την ανάπτυξη ενός προγράμματος πυρηνικών όπλων.
Το πυραυλικό πρόγραμμα του Ιράν "δεν έχει τίποτα να κάνει" με την πυρηνική συμφωνία δήλωσε ο  Zarif σε κοινή συνέντευξη Τύπου στην Τεχεράνη με τον Γάλλο ομόλογό του, Jean-Marc Ayrault. "Εμείς δεν θα χρησιμοποιήσουμε τα όπλα μας ενάντια σε οποιονδήποτε εκτός αν πρόκειται για την δική μας άμυνα."
Το θέμα του Ιράν συζήτησε ο Trump την Κυριακή σε μια συνομιλία του με τον βασιλιά Salman της Σαουδικής Αραβίας, ένας από τους κυριότερους αντίπαλους  του Ιράν. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν "για τη σημασία αυστηρής επιβολής" της πυρηνικής συμφωνία,ς καθώς και «την αντιμετώπιση των αποσταθεροποιητικών περιφερειακών δραστηριότητων του Ιράν."
Ο πύραυλος μέσου βεληνεκούς διάνυσε περίπου 600 μίλια και εξεράγει πριν την ολοκλήρωση της πτήσης, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης