Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράκ: Πρόταση για αμοιβαία απαγόρευση εισόδου στους πολίτες των ΗΠΑ

tags :
Ιράκ: Πρόταση για αμοιβαία απαγόρευση εισόδου στους πολίτες των ΗΠΑ
Σοβαρά προβλήματα στις πετρελαϊκές εταιρείες θα προκαλέσει η υιοθέτηση του μέτρου από τη κυβέρνηση
Το κοινοβούλιο του Ιράκ κάλεσε την κυβέρνηση να απαγορεύσει στους πολίτες των ΗΠΑ την είσοδο στη χώρα, ως απάντηση στην απαγόρευση εισόδου που ο Πρόεδρος Donald Trump επέβαλε στους πολίτες του Ιράκ και άλλων 6 Μουσουλμανικών χωρών.
Η πλειοψηφία των νομοθετών, σύμφωνα με το Bloomberg, ψήφισε τη Δευτέρα 30/1/2017 σύσταση για  αμοιβαία απαγόρευση, δήλωσε ο Mahmoud Al-Hassan μέλος της νομικής επιτροπής του κοινοβουλίου.
Το μέτρο  το οποίο είναι μη δεσμευτικό  καλεί επίσης την κυβέρνηση του Ιράκ να καταθέσει τις διαμαρτυρίες  για την απόφαση Trump, στο Κογκρέσο των ΗΠΑ και των διεθνών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Εθνών.
Η ιρακινό μέτρο, εάν εγκριθεί, θα μπορούσε να κλείσει τις πόρτες της χώρας σε αμερικανούς  εργαζόμενους στην αγορά πετρελαίου, διπλωμάτες και στρατιωτικούς συμβούλους που βοηθούν το Ιράκ στην καταπολέμηση  του Ισλαμικού Κράτους.
"Η τελική απόφαση είναι στο χέρι της κυβέρνησης", δήλωσε ο Al-Hassan.
Οι ηγέτες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων του πρωθυπουργού του Καναδά Justin Trudeau και της Γερμανίδας καγκελαρίου Angela Merkel , έχουν καταγγείλει την απαγόρευση των ΗΠΑ, η οποία στοχεύει επίσης τους πολίτες του Ιράν, της Λιβύης, της Σομαλίας, του Σουδάν, της Συρίας και της Υεμένης - συμπεριλαμβανομένων  και αυτών με διπλή υπηκοότητα.
Το Ιράκ είναι μέχρι στιγμής η μόνη από τις επτά χώρες-στόχους για να προτείνει αμοιβαίο μέτρο.
Μια ιρακινή απαγόρευση θα μπορούσε να επηρεάσει τους αμερικανούς  εργαζόμενους της Exxon Mobil Corp., η οποία αντλεί περίπου μισό εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως αργού πετρελαίου στο Ιράκ, και άλλες διεθνείς ενεργειακές εταιρείες που απασχολούν Αμερικανούς.
Θα μπορούσε επίσης να απαγορεύσει την είσοδο σε άλλους εργαζομένους των ΗΠΑ οι οποίοι στηρίξουν την  ζωτικής σημασίας βιομηχανία πετρελαίου του Ιράκ, από τους φορείς παροχής υπηρεσιών στους εργολάβους ασφάλειας, πολλοί από τους οποίους εργάζονται για την περιστροφή και εγκαταλείψουν το Ιράκ κάθε λίγες εβδομάδες.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης