Διεθνή

Βουλγαρία: Ανεπαρκή τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στη Μαύρη Θάλασσα

Βουλγαρία: Ανεπαρκή τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στη Μαύρη Θάλασσα
Το Βουλγαρικό ραδιόφωνο επεσήμανε την μεγέθυνση της εξάρτησης της χώρας σε πηγές ενέργειας από την Τουρκία
Ανεπαρκή αποδεικνύονται τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ΑΟΖ της Βουλγαρίας στη Μαύρη Θάλασσα, όπως αποκάλυψε ο κρατικός ραδιοφωνικός σταθμός.
Ο σταθμός ανέφερε, ότι με βάση αξιόπιστες πηγές, τα αποτελέσματα για τις ποσότητες φυσικού αερίου και πετρελαίου στο βουλγαρικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας αποδείχθηκαν ανεπαρκείς για μελλοντική εξόρυξη.
Το Βουλγαρικό ραδιόφωνο επεσήμανε δε την μεγέθυνση της εξάρτησης της χώρας σε πηγές ενέργειας από την Τουρκία, μετά και τη συμφωνία διασύνδεσης των δύο χωρών μέσω του Turkish Stream.
«Ο στόχος των Βουλγαρικών Αρχών για την κατασκευή ενός διανομέα φυσικού αερίου από τις ακτές της Μαύρης Θάλασσας στη Βουλγαρία δεν μπορεί να εκπληρωθεί, διότι οι ποσότητες φυσικού αερίου δεν θα είναι αρκετές για ένα τέτοιο έργο μεγάλης κλίμακας» αναφέρει το Radio Bulgaria. Προσθέτει δε, ότι «η Τουρκία εξέφρασε επίσης της φιλοδοξίες να γίνει ένας περιφερειακός προμηθευτής φυσικού αερίου» τονίζοντας ότι «σε αντίθεση με τη Βουλγαρία, η Τουρκία έχει κάτι να προσφέρει στους πελάτες της».
Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής υπουργός ενέργειας της Βουλγαρίας Zhecho Stankov είπε μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ότι οι εργασίες για τη διασύνδεση της Βουλγαρίας και της Τουρκίας είναι σε εξέλιξη και ότι όλα τα έγγραφα έχουν σταλεί στον διαχειριστή του συστήματος μεταφοράς της Τουρκίας BOTAS.
Οι συνομιλίες για τη διασύνδεση ξεκίνησε το 2014 και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέγραψε τη συμφωνία για τη χρηματοδότηση της μελέτης σκοπιμότητας τον Απρίλιο του 2015.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης