Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Ένα εξάμηνο «πάγωμα» της παραγωγής θα φέρει ισορροπία στην αγορά πετρελαίου

Ρωσία: Ένα εξάμηνο «πάγωμα» της παραγωγής θα φέρει ισορροπία στην αγορά πετρελαίου
Σύμφωνα με το OilPrice.com, η Μόσχα εκτιμά, ότι οι Ρωσικές εταιρείες θα συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ
Ο πιο κατάλληλος και αποτελεσματικός τρόπος για να αποκατασταθεί η ισορροπία στην αγορά πετρελαίου, σύμφωνα με τη Ρωσία, είναι το πάγωμα της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου για έξι μήνες με δυνατότητα μιας παράτασης.
Αυτό δήλωσε εξάλλου ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Alexander Novak, σύμφωνα με τον οποίο η Μόσχα συνεχίζει τις διαβουλεύσεις με τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία και ελπίζει ότι όλες θα λάβουν μέρος σε μια συμφωνία για το πάγωμα της παραγωγής.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας OilPrice.com, στο τέλος του περασμένου μήνα, οι παραγωγοί του ΟΠΕΚ συμφώνησαν να διαπραγματευτούν μια συμφωνία για τον περιορισμό της παραγωγής στα περίπου 32,5 εκατ. βαρέλια με 33 εκατ. βαρέλια την ημέρα.
Μετά την ανακοίνωση, οι τιμές του πετρελαίου ενισχύθηκαν αλλά στη συνέχεια περιόρισαν τα κέρδη τους λόγω του σκεπτικισμού που επικράτησε για το εάν ο ΟΠΕΚ θα πετύχει συγκεκριμένη συμφωνία και το σημαντικότερα εάν τηρηθούν οι αποφάσεις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραγωγή αργού πετρελαίου του ΟΠΕΚ έχει φτάσει σε νέο ρεκόρ 33,64 εκατ. βαρελιών ημερησίως το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (IEA).
Η συνεδρίαση του ΟΠΕΚ αναμένεται να πραγματοποιεί στη Βιέννη στις 30 Νοεμβρίου του 2016.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης