Διεθνή

Απειλεί ακόμη και με τους… πρόσφυγες η Τουρκία μετά την μη έκδοση των οκτώ στρατιωτικών

Απειλεί ακόμη και με τους… πρόσφυγες η Τουρκία μετά την μη έκδοση των οκτώ στρατιωτικών
O υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου φέρεται να δήλωσε ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ακόμα και η ακύρωση της διμερούς συμφωνίας με την Ελλάδα για την επανεισδοχή των προσφύγων.
Σκληραίνει την στάση της η Τουρκία μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδοθούν στην Άγκυρα οι οκτώ στρατιωτικοί που κατέφυγαν στη χώρα μας με ελικόπτερο μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στη γειτονική χώρα τον Ιούλιο του 2016.
Μάλιστα, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου φέρεται να δήλωσε σύμφωνα με το Reuters σε τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό, ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ακόμα και η ακύρωση της διμερούς συμφωνίας με την Ελλάδα για την επανεισδοχή των προσφύγων.
Εκνευρισμένος με την απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης εμφανίσθηκε και ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σχολιάζοντας την απόφαση του Αρείου Πάγου είπε, ότι «ο Αλέξης Τσίπρας μου είχε υποσχεθεί, ότι το θέμα της επιστροφής των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών στην Τουρκία “θα λυθεί σε 15-20 ημέρες”».
«Ωστόσο» είπε «η Ελλάδα δεν μας δίνει ακόμα τους οκτώ, που βρήκαν καταφύγιο εκεί» και συμπλήρωσε ότι «όσο καθυστερεί η έκδοσή τους, τόσο θα επηρεάζεται σαφώς η εμπιστοσύνη ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης