Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deals 195,7 δις. δολ. το 2016 σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο στις ΗΠΑ

Deals 195,7 δις. δολ. το 2016 σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο στις ΗΠΑ
Ο τομέας εξερεύνησης και παραγωγής κυριαρχεί στα deal
Οι συγχωνεύσεις στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ ανήλθαν σε σχεδόν 200 δισεκατομμύρια δολάρια το 2016, καθώς οι τιμές του αργού σταθεροποιήθηκαν και οι μεγάλοι παραγωγοί συμφώνησαν σε περικοπές της παραγωγής, σύμφωνα με νέα έκθεση της PwC.
«Καθώς προχωράμε προς το 2017, οι  ιθύνοντες κινούνται  σε υψηλή ταχύτητα, με μια πράσινη σημαία και μια πλήρη δεξαμενή του αερίου," αναφέρει η  PwC στην τριμηνιαία έκθεση της που δημοσιεύθηκε σήμερα 23/1/2017.
Τα deals για το 2016 ανήλθαν σε 195, 7 δις. δολάρια  κατά το δεύτερο έτος της ύφεσης των τιμών του πετρελαίου, μόλις 0,2% κάτω από το επίπεδο του 2015.
Παρότι η δραστηριότητα ήταν σχεδόν νεκρή  κατά το πρώτο τρίμηνο, όταν οι τιμές του αργού βρέθηκαν σε χαμηλά 12 ετών, ανέκαμψε το επόμενο τρίμηνο, καθώς οι τιμές άρχισαν να ανεβαίνουν.



Το M & A απογειώθηκε κατά το τρίτο τρίμηνο, καθώς το διεθνές σημείο αναφοράς του Brent και του  West Texas Intermediate στις ΗΠΑ  εγκαταστάθηκε σε μια περιοχή μεταξύ  40 και 50  δολαρίων το βαρέλι, και ο ΟΠΕΚ αναβίωσε την ιδέα της περικοπής της παραγωγής.




Κατά το τελευταίο τρίμηνο, ο τομέας εξερεύνησης και παραγωγής συνέχισε να κυριαρχεί στα deal. Οι drilllers έχουν πληρώσει μεγάλα ποσά για εκτάσεις στην Permian basin στο Τέξας και στο Νέο Μεξικό, όπου το χαμηλό κόστος παραγωγής τους επιτρέπει να γυρίσει ένα κέρδος, ακόμη και με τις τιμές κατά το ήμισυ από το 2014 στο αποκορύφωμά τους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης