Διεθνή

Βέβαιος για συμμετοχή της Ρωσίας στη μείωση της παραγωγής πετρελαίου ο γ.γ. του ΟΠΕΚ

Βέβαιος για συμμετοχή της Ρωσίας στη μείωση της παραγωγής πετρελαίου ο γ.γ. του ΟΠΕΚ
Ο γ.γ. του Οργανισμού Mohammad Barkindo, τόνισε ότι η Μόσχα είναι πολύ ενεργή απέναντι στην οικοδόμηση της εν λόγω συμφωνίας
Στην απόρριψη των ανησυχιών ότι η Ρωσία θα εκτροχιάσει το σχέδιο για πάγωμα παραγωγής πετρελαίου, προχώρησε σήμερα (18/10) ο Γενικός Γραμματέας του ΟΠΕΚ, Mohammad Barkindo, ο οποίος δήλωσε αισιόδοξος ότι η Μόσχα θα συμμετάσχει στην εν λόγω συμφωνία.
Συγκεκριμένα, ο Barkindo, μιλώντας σε συνέδριο στο Λονδίνο, υπογράμμισε ότι η Ρωσία εμφανίζεται μέχρι στιγμής πολύ ενεργή στην προσπάθεια σταθεροποίησης της ενεργειακής αγοράς, ενώ πρόσθεσε ότι την προσεχή Δευτέρα (24/10) αναμένεται να έχει συνάντηση με τον υπουργό Ενέργειας της χώρας, Alexander Novak, προκειμένου να συζητήσουνε τις λεπτομέρειες του σχεδίου.
"Η Ρωσία αποτελεί έναν πολύ σημαντικό παίκτη, ο οποίος έχει υπάρξει πολύ δραστήριος στην οικοδόμηση αυτής της συμφωνίας, διαδραματίζοντας βασικό ρόλο τόσο πριν το Αλγέρι, όσο και μετά από αυτό", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γ.Γ. του ΟΠΕΚ, ο οποίος αναφέρθηκε και στην πρόσφατη δέσμευση του ρώσου προέδρου, Vladimir Putin, για αποκατάσταση της ισορροπίας στην αγορά.
Αναφορικά με την εσωτερική διαφωνία ανάμεσα στον ρώσο πρόεδρο και τον επικεφαλή της κρατικής πετρελαϊκής Rosneft, Igor Sechin, ο Barkindo έσπευσε να κατευνάσει τις ανησυχίες, λέγοντας ότι αμφότεροι οι ισχυροί άνδρες βρίσκονταν "στην πρώτη γραμμή" μαζί με τις χώρες του ΟΠΕΚ που συναντήθηκαν στο Αλγέρι.
"Μάλιστα, η Ρωσία θ στείλει ένα υψηλόβαθμο στέλεχος στη συνάντηση που θα έχουν οι χώρες του ΟΠΕΚ στη Βιέννη στις 29 του μήνα", πρόσθεσε ο Γ.Γ. του Οργανισμού, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξει ότι η Ρωσία τάσσεται έμπρακτα με το σχέδιο παγώματος παραγωγής, που αναμένεται να ισορροπήσει την ενεργειακή αγορά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης