Διεθνή

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας προσκαλεί τους ξένους επενδυτές

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας προσκαλεί τους ξένους επενδυτές
Ο Σιμσέκ δήλωσε, ότι «οι επενδυτές δεν θα πρέπει να επικεντρώνονται στα καθημερινά σκαμπανεβάσματα»
Η οικονομία της Τουρκίας θα αναπτυχθεί κατά περισσότερο από 3%, παρά τις αρνητικές επιπτώσεις των πρόσφατων γεγονότων στο εσωτερικό και το εξωτερικό, δήλωσε σήμερα Τρίτη (18/10) ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεχμέτ Σιμσέκ απευθύνοντας πρόσκληση στους διεθνείς επενδυτές να επενδύσουν στη χώρα.
Ο Σιμσέκ δήλωσε, ότι «οι επενδυτές δεν θα πρέπει να επικεντρώνονται στα καθημερινά σκαμπανεβάσματα», λέγοντας ότι «αυτά είναι παροδικά ζητήματα» και τόνισε ότι «αν τα μεγέθη της χώρας είναι σταθερά, τότε ακόμα και οι τυφώνες δεν μπορούν να προκαλέσουν μόνιμη ζημιά».
Ο Σιμσέκ τόνισε ακόμη, ότι υπάρχει ισορροπία στον προϋπολογισμό της χώρας.
«Δεν έχει σημασία πώς το βλέπει κανείς, η οικονομία της Τουρκίας έχει δείξει μια καλή επίδοση» είπε.
Τόνισε ότι «η οικονομία της Τουρκίας αυξήθηκε κατά 4% πέρσι» και συμπλήρωσε, ότι «οι αναπτυσσόμενες οικονομίες δεν θα μπορούσαν να αυξηθούν ακόμη και κατά 2% εκατό, ενώ η Τουρκία πέτυχε πάνω από δύο φορές την ανάπτυξή τους».
Σχετικά με τις προσδοκίες του για το τέλος του τρέχοντος έτους, είπε ότι η οικονομία της χώρας θα αυξηθεί κατά πάνω από 3%, παρά τις αρνητικές επιπτώσεις των πρόσφατων γεγονότων, τόσο στο εσωτερικό όσο και διεθνώς.
«Επιδίωξή μας είναι να προστατεύσει τα συμφέροντα της χώρας μας, παρά το δαχτυλίδι της φωτιάς γύρω μας» είπε και συμπλήρωσε ότι «φυσικά υπάρχουν κάποια θέματα, αλλά έχουμε μια ισχυρή, εργατική κυβέρνηση, για να λύσει αυτά τα προβλήματα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης