Διεθνή

Sunday Times: H βρετανική κυβέρνηση αποσιώπησε αποτυχημένη δοκιμή πυρηνικού πυραύλου το 2016

Sunday Times: H βρετανική κυβέρνηση αποσιώπησε αποτυχημένη δοκιμή πυρηνικού πυραύλου το 2016
Η πρωθυπουργός Theresa May αρνήθηκε να διευκρινίσει σήμερα μιλώντας στο BBC αν γνώριζε το επεισόδιο
Η βρετανική κυβέρνηση κατηγορείται ότι αποσιώπησε αποτυχημένη δοκιμή ενός πυρηνικού πυραύλου το 2016, λίγες εβδομάδες πριν από την ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για το μέλλον του πυραυλικού προγράμματος της χώρας.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού, αναφέρει η εφημερίδα Sunday Times, ένας βαλλιστικός πύραυλος τύπου Trident II D5, παρουσίασε σοβαρό πρόβλημα σε μια δοκιμή που έγινε τον περασμένο Ιούνιο.
"Το θέμα παραμένει άκρως απόρρητο αλλά ο πύραυλος παρεξέκλινε από την πορεία του και κατευθύνθηκε προς τις ΗΠΑ μετά την εκτόξευσή του από το HMS Vengeance, το ένα από τα τέσσερα βρετανικά πυρηνικά υποβρύχια", γράφει η εφημερίδα.
Η πρωθυπουργός Theresa May αρνήθηκε να διευκρινίσει σήμερα, μιλώντας στο BBC, αν γνώριζε αυτό το επεισόδιο όταν, στις 19 Ιουλίου 2016, ζήτησε από τους βουλευτές να ανανεώσουν το πρόγραμμα των πυρηνικών υποβρυχίων Trident της Βρετανίας, που θα στοιχίσει τουλάχιστον 41 δισεκατομμύρια λίρες.
"Έχω εμπιστοσύνη στους πυραύλους Trident" είπε η πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι γίνονταν "τακτικά δοκιμές".
Η καταστροφική αποτυχία της πρώτης πυρηνικής δοκιμής του πυραύλου μετά από τέσσερα χρόνια σκόρπισε τον πανικό στα υψηλότερα κυβερνητικά και στρατιωτικά κλιμάκια, υπογράμμισε η πηγή που μίλησε στους Sunday Times.
Σύμφωνα με τους Times, από τις αρχές του αιώνα έχουν γίνει μόνο πέντε δοκιμές πυραύλων Trident από βρετανικά υποβρύχια επειδή η κάθε εκτόξευση στοιχίζει 17 εκατομμύρια λίρες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης