Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Κυβερνητική σύσκεψη με επικεφαλής επιχειρήσεων ενέργειας για το Brexit

Βρετανία: Κυβερνητική σύσκεψη με επικεφαλής επιχειρήσεων ενέργειας για το Brexit
H συνάντηση είχε στόχο να διερευνηθούν οι δυνατότητες όσο το δυνατόν μεγαλύτερης ευελιξίας και ρυθμιστικών προτάσεων της Βρετανίας στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ
Με τους επικεφαλής των εταιρειών ενέργειας της Μεγάλης Βρετανίας συναντήθηκε ο επικεφαλής από την πλευρά της Βρετανικής κυβέρνησης των διαπραγματεύσεων για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ David Davis, προκειμένου να ακούσει τις απόψεις τους σχετικά με αυτές.
Στη συνάντηση στρογγυλής τραπέζης συμμετείχαν η υπουργός Ενέργειας της χώρας Neville Rolfe και ο αρμόδιος υπουργός για το Brexit David Jones.
Από πλευράς εταιρειών συμμετείχαν οι BP, Shell, Ofgem, Energy UK, National Grid, Renewable UK, EDF Energy, Siemens, Centrica, SSE, ScottishPower, Oil and Gas UK, DONG Energy, Aldersgate Group and Uniper.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αγοράς φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας, πυρηνικής ενέργειας, επενδύσεων σε υποδομές και σχετικά με την αλυσίδα εφοδιασμού.
Σύμφωνα με δήλωση του υπουργείου για το Brexit, η συνάντηση είχε στόχο να διερευνηθούν οι δυνατότητες όσο το δυνατόν μεγαλύτερης ευελιξίας και ρυθμιστικών προτάσεων της Βρετανίας στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, προκειμένου να υπάρξουν οι μικρότερες δυνατές επιπτώσεις στον τομέα της ενέργειας.
Σε δε κοινή δήλωση του David Davis με την Neville Rolfe και τον διευθύνοντα σύμβουλο Ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου Lawrence Slade αναφέρεται, ότι «ο ενεργειακός τομέας της Βρετανίας έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο κατά την τελευταία δεκαετία» και τονίζεται ότι «είμαστε παγκόσμιοι ηγέτες σε τομείς όπως η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, των επενδύσεων σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και πετρελαίου και στην καινοτομία του φυσικού αερίου.
Επισημαίνουν ότι «η κυβέρνηση και η βιομηχανία θα συνεργαστούν για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση των προκλήσεων και την αξιοποίηση των νέων ευκαιριών που προκύπτουν από την Brexit, την επίτευξη των στόχων των υδρογονανθράκων μας και να παραδώσουμε μια αγορά ενέργειας, που λειτουργεί για όλους».
Ακόμη αναφέρεται ότι «αυτό θα είναι ένα σημαντικό μέρος της διαπραγμάτευσης για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε» και τονίζεται ότι «είμαστε αποφασισμένοι να συνεργαστούμε για τη διασφάλιση του ασφαλούς εφοδιασμού της Βρετανίας και της διατήρησης μίας οικονομικά προσιτής και καθαρής ενέργειας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης