Διεθνή

CNBC: Επενδύσεις δισεκατομμυρίων της Κίνας στον ενεργειακό τομέα της Νιγηρίας

CNBC: Επενδύσεις δισεκατομμυρίων της Κίνας στον ενεργειακό τομέα της Νιγηρίας
Οι Κινεζικές επιχειρήσεις που εμπλέκονται, είναι οι Huawei, Norinco και Sinopec
Σε επενδύσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων στον ενεργειακό τομέα της Νιγηρίας προχωρούν Κινεζικές επιχειρήσεις, όπως ανακοίνωσε η κρατική εταιρεία πετρελαιοειδών της Αφρικανικής χώρας (NNPC).
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της NNPC την οποία μετέδωσε το Reuters «έχουν υπογραφεί ανάμεσα σε εμάς και σε Κινεζικές εταιρείες μνημόνια κατανόησης αξίας άνω των 80 δισ. δολαρίων, που θα δαπανηθούν για επενδύσεις σε πετρέλαιο και υποδομές φυσικού αερίου, αγωγούς, διυλιστήρια, ηλεκτρική ενέργεια και ανακαινίσεις εγκαταστάσεων».
Οι Κινεζικές επιχειρήσεις που εμπλέκονται, είναι οι Huawei, Norinco και Sinopec και οι εκπρόσωποί τους θα επισκεφθούν τη Νιγηρία στο τέλος Οκτωβρίου.
Όπως είπε πάντως στο CNBC ο αναλυτής ενέργειας της Ecobank, Dolapo Oni, το Κινέζικο ενδιαφέρον «στρέφεται λιγότερο προς το πετρέλαιο και περισσότερο προς το φυσικό αέριο», κάτι που ο ίδιος το αποδίδει στους φόβους των Κινέζων για την ασφάλεια στην περιοχή του Δέλτα του Νίγηρα, παρά σε μια πιθανή μείωση της παραγωγής του ΟΠΕΚ.
Σημειώνεται δε, ότι η Νιγηρία κατατάσσεται 7η παγκοσμίως στη λίστα των χωρών με τα μεγαλύτερα αποθέματα φυσικού αερίου από το 2015.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης