Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dudley: Η BP θα διατηρήσει το ποσοστό της στη Ρωσική Rosneft

Dudley: Η BP θα διατηρήσει το ποσοστό της στη Ρωσική Rosneft
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΒΡ είπε, ότι δεν συζήτησε την επιλογή της Rosneft για την αγορά ιδίων μετοχών της από την Ρωσική κυβέρνηση
Ο πετρελαϊκός κολοσσός ΒΡ δεν έχει καμία πρόθεση ούτε να αυξήσει, ούτε να μειώσει τη συμμετοχή του στο μετοχικό κεφάλαιο της Ρωσικής κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft, στην οποία κατέχει το 19,75%, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Βρετανικής εταιρείας Robert Dudley.
Με αφορμή της εξαγορά της Bashneft από την Rosneft, ο Dudley είπε ότι «είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το επίπεδο των μεριδίων που έχουμε. Δεν θέλουμε να το μειώσουμε ή να το αυξήσουμε. Είναι ένα πολύ καλό και άνετο επίπεδο».
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΒΡ είπε ακόμη, ότι δεν συζήτησε την επιλογή της Rosneft για την αγορά ιδίων μετοχών της από την Ρωσική κυβέρνηση, ενώ υποστήριξε, ότι η Βρετανική εταιρεία δεν φοβάται μια πιθανή μεταβολή στο ποσοστό συμμετοχής της από την εν λόγω εξέλιξη.
Σύμφωνα με τον Dudley, η εξαγορά της Bashneft από την Rosneft έναντι 5,2 δισ. δολαρίων ήταν καλή επιλογή και η τιμή που κατέβαλε η Rosneft ήταν «δίκαιη».
«Νομίζω ότι αυτή είναι μια πολύ καλή αγορά» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «νομίζω, ότι είναι μια πολύ καλή τιμή για την εξαγορά».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης