Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση των υπουργών Ενέργειας Σ. Αραβίας και Ρωσίας για τη συμφωνία του ΟΠΕΚ

Συνάντηση των υπουργών Ενέργειας Σ. Αραβίας και Ρωσίας για τη συμφωνία του ΟΠΕΚ
Οι δύο υπουργοί θα συζητήσουν επίσης θέματα διμερών σχέσεων στον τομέα της ενέργειας
Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Alexander Novak θα επιδιώξει να έχει στη Βιέννη ο Σαουδάραβας υπουργός Ενέργειας Khalid Falih, προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις σχετικά με τη συμφωνία του ΟΠΕΚ, καθώς και για τις διμερείς ενεργειακές σχέσεις, όπως είπε σήμερα (19/1) ο ίδιος.
Ο Falih είπε μιλώντας στο πρακτορείο Sputnik, ότι θα συναντηθεί με τον Novak στο περιθώριο της επικείμενης συνόδου της επιτροπής παρακολούθησης της υλοποίησης της συμφωνίας του ΟΠΕΚ στις 21-22 Ιανουαρίου στη Βιέννη.
Σημειώνεται, ότι στην επιτροπή αυτή στην οποία προεδρεύει το Κουβέιτ από την πλευρά του ΟΠΕΚ και η Ρωσία από την πλευρά των ανεξάρτητων πετρελαιοπαραγωγών χωρών, δεν συμμετέχει η Σαουδική Αραβία.
Ο Falih δήλωσε, ότι «θέλουμε να ξεκινήσουμε με ρεαλιστικές προσδοκίες, σχετικά με το πώς θα παρακολουθηθεί η παραγωγή, πώς θα επιβληθεί η συμμόρφωση όλων στον μέγιστο δυνατό βαθμό και πώς μπορούμε να πάρουμε ένα μάθημα από αυτή μας τη συνεργασία».
Οι δύο υπουργοί θα συζητήσουν επίσης θέματα διμερών σχέσεων στον τομέα της ενέργειας, όπως είπε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι μεταξύ αυτών που θα συζητηθούν, θα είναι οι αμοιβαίες επενδύσεις και η δυνατότητα δραστηριοποίησης των Ρωσικών ενεργειακών εταιρειών στην Σαουδική Αραβία και το αντίστροφο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης