Διεθνή

Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις των τεχνοκρατών για το Κυπριακό στο Μοντ Πελεράν

Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις των τεχνοκρατών για το Κυπριακό στο Μοντ Πελεράν
Όπως αναφέρει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναμένεται να εκδοθεί σχετική ανακοίνωση από τα Ηνωμένα Έθνη.
Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις της ομάδας εργασίας σε επίπεδο τεχνοκρατών στο Μοντ Πελεράν και δεν θα υπάρξει συνέχισή τους την Παρασκευή, όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο, αναμένεται να εκδοθεί σχετική ανακοίνωση από τα Ηνωμένα Έθνη.
Σύμφωνα με το sigmalive, πηγές αναφέρουν, ότι έγινε συζήτηση επί συγκεκριμένων ερωτημάτων και ζητημάτων, τα οποία άπτονται της πτυχής ασφάλειας και εγγυήσεων.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, ότι οι πλευρές εξέφρασαν τις θέσεις τους σε πολύ συγκεκριμένα ζητήματα.
Ωστόσο, παραμένει ασαφές, αν ο στόχος για τον οποίο πήγαν οι ομάδες εργασίας στο Μοντ Πελεράν, δηλαδή για να καταγραφούν ρητά και γραπτώς οι θέσεις των πλευρών επί των συγκεκριμένων πτυχών της ασφάλειας και των εγγυήσεων, έχει επιτευχθεί.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ειδικός Σύμβουλος του Γ.Γ. ΟΗΕ στο Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε:
«Η Διάσκεψη για την Κύπρο πραγματοποίησε το δεύτερο μέρος της στο Μοντ Πελεράν της Ελβετίας μεταξύ 18-19 Ιανουαρίου σε επίπεδο τεχνοκρατών.
Οι ομάδες εργασίας οι οποίες διαμορφώθηκαν κατά τη συνάντηση υψηλού επιπέδου στη Γενεύη στις 12 Ιανουαρίου, ολοκλήρωσαν επιτυχώς τα καθήκοντα που τους ανατέθηκαν από τη Διάσκεψη, δηλαδή την ταυτοποίηση συγκεκριμένων ερωτημάτων τα οποία σχετίζονται με την ασφάλεια και τις εγγυήσεις και τα όργανα που χρειάζονται για να απευθυνθούν στα ζητήματα αυτά.
Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν με θετικό πνεύμα.
Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν, ότι δεν θα ανακοινώσουν οποιεσδήποτε λεπτομέρειες σχετικά με τις συζητήσεις, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα ολόκληρη η διαδικασία της Διάσκεψης για την Κύπρο».
Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ επανέλαβε σε σημερινές του δηλώσεις, ότι δεν τίθεται θέμα συζήτησης των τουρκικών εγγυήσεων στην Κύπρο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης