Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Ξέφυγε κατά 1,5 δισ. λίρες ο προϋπολογισμός για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Βρετανία: Ξέφυγε κατά 1,5 δισ. λίρες ο προϋπολογισμός για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
Tο κόστος θα ανέλθει στα 9,1 δισ. λίρες μεταξύ 2020 και 2021, κάτι που σημαίνει, κόστος 110 λιρών για κάθε τυπικό νοικοκυριό
Ενάμιση δισ. λίρες επιπλέον θα κοστίσει το επενδυτικό πρόγραμμα της Μεγάλης Βρετανίας σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας την διετία 2020-2021, φθάνοντας τα 9,1 δισ. λίρες, καθώς η κυβέρνηση δεν υπολόγισε σωστά το κόστος, το οποίο είχε προϋπολογίσει σε 7,6 δισ. λίρες, όπως αναφέρει το Bloomberg.
Αυτό προκύπτει από την έκθεση της Εθνικής Ελεγκτικής Υπηρεσίας, ο επικεφαλής της οποίας Amyas Mors δήλωσε ότι «η πρόβλεψη της κυβέρνησης, η κατανομή του προϋπολογισμού και η προσέγγιση για την αντιμετώπιση των επισφαλειών ήταν κακή».
Σύμφωνα με τις αναθεωρημένες ελεγκτικές πράξεις το κόστος θα ανέλθει στα 9,1 δισ. λίρες μεταξύ 2020 και 2021, κάτι που σημαίνει, κόστος 110 λιρών για κάθε τυπικό νοικοκυριό σύμφωνα με το νομοσχέδιο για την ενέργεια διπλού καυσίμου, περίπου 17 λίρες περισσότερες από ό, τι αν το πρόγραμμα είχε παραμείνει εντός του προϋπολογισμού.
Οι γενναιόδωρες επιδοτήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας έχουν ως αποτέλεσμα την ταχεία ανάπτυξη ηλιακών και αιολικών πάρκων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία από το Bloomberg New Energy Finance, τα φωτοβολταϊκά πάρκα στη μονίμως σχεδόν συννεφιασμένη χώρα παράγουν ενέργεια 9,2 GW.
Σύμφωνα με ειδικούς, τους οποίους επικαλείται το Bloomberg, λόγω της αυξημένης δαπάνης σε έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας τα προηγούμενα χρόνια, ίσως θα ήταν καλύτερα να καθυστερήσει λίγο το πρόγραμμα, καθώς όπως επισημαίνουν, οι τιμές των φωτοβολταϊκών πάνες και των ανεμογεννητριών πέφτουν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης