Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι traders του πετρελαίου ενίσχυσαν με μόλις 168 δολ. στην εκστρατεία του Trump

Οι traders του πετρελαίου ενίσχυσαν με μόλις 168 δολ. στην εκστρατεία του Trump
Οι εργαζόμενοι στις εταιρείες πετρελαίου στις ΗΠΑ έδωσαν 767 φορές περισσότερα χρήματα στη Clinton -  Στοιχεία της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εκλογών αποκαλύπτουν τον εργοδότη τους
Οι πετρελαϊκοί κολοσσοί ποντάρουν δισεκατομμύρια δολάρια για την πρόβλεψη των παγκόσμιων πολιτικών τάσεων, αλλά μόνο λίγα χρήματα  κατευθύνθηκαν στην προεδρική εκστρατεία του Donald Trump.
Στελέχη εταιρειών στις ΗΠΑ, traders  και προσωπικό υποστήριξης  των πετρελαϊκών εταιρειών συμπεριλαμβανομένων των Vitol Group, Trafigura Group, Mercuria Energy Group Ltd., Gunvor Group Ltd., Castleton Commodities International και  Freepoint Commodities κατέβαλαν άμεσα μόλις 168 δολάρια για την  εκστρατεία του Trump, σύμφωνα με στοιχεία της  Federal Election Commission που δημοσιεύει το  Bloomberg.
Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτό είναι λιγότερο από το 0,2% των  128.909  δολαρίων που δώρισαν στην υποψήφια  του Δημοκρατικού  κόμματος  Clinton.
Τα στοιχεία  περιλαμβάνουν την κοινή συνεισφορά συγκέντρωση χρημάτων προς τους υποψηφίους και ορισμένες επιτροπές πολιτικής δράσης, ή PAC, που είναι γνωστά υποστηρικτές του Trump ή Clinton.
Η εκστρατεία Trump  για τις πολιτικές υπέρ του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, υποσχόταν   να επιταχύνει τις εγκρίσεις έργων  για τις ενεργειακές υποδομές και να βελτιώσει τους κανονισμούς σχετικά με μια βιομηχανία που πιέζονται από την πτώση των τιμών.



 Ένας προγραμματιστής ακινήτων και πρώην σταρ της τηλεόρασης, Trump έχει αμφισβητήσει την εγκυρότητα της κλιματικής αλλαγής και διόρισε την πρώην Exxon Mobil Corp. Διευθύνων Σύμβουλος Rex Tillerson ως γραμματέας του κράτους.
Οι δωρεές που συγκέντρωσε το Bloomberg News, δεν μπορεί να αντιπροσωπεύουν μια πλήρη εικόνα των εισφορών από επιτελικά στελέχη και ανεξάρτητους εμπόρους πετρελαίου στα στρατόπεδα Trump και Clinton αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Δεν αντικατοπτρίζουν εισφορές στο  Ρεπουμπλικανικό ή Δημοκρατικό κόμμα, που  αφορούν διοχέτευση κεφαλαίων στις αντίστοιχες εκστρατείες, ούτε περιλαμβάνουν δωρεές.
Συνολικά, επίσημη προεδρική επιτροπή Trump διέθεσε  247.500.000 δολάρια , λιγότερο από το μισό των 497.800.000 δολαρίων της Κλίντον σύμφωνα με το opensecrets.org, που επικαλείται στοιχεία  του Federal Election Commission.
Το PACs  και άλλες οργανώσεις διέθεσαν επιπλέον 74.900.000 δολάρια για τον Trump και 205.900.000 δολάρια  για την Clinton.
Από αυτούς που αποκαλύπτουν τις δωρεές, μόνο μία η Vitol, ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος trader πετρελαίου στον κόσμο   το 2014 διένειμε    μέρισμα,   άνω των 1,1 δις δολαρίων σε περίπου 350 εργαζομένους. Υπάλληλος τηε Vitol με έδρα το Τέξας συνεισέφερε 40 δολάρια έως εκστρατεία του Trump.
"Η Vitol δεν κάνει πολιτικές δωρεές και δεν συνδέεται με κανένα πολιτικό κόμμα," δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας  με έδρα το Λονδίνο. "Παρ 'όλα αυτά, σεβόμαστε το δικαίωμα των εργαζομένων μας να συμμετέχουν στην πολιτική διαδικασία και να κάνουν πολιτικές δωρεές."
Δύο υπάλληλοι από το προσωπικό της Mercuria Energy Group Ltd συνεισέφεραν συνολικά $ 128 δολάρια στον Trump, σύμφωνα με τα στοιχεία. Άλλοι εργαζόμενοι έδωσαν 8,159.2 δολάρια στην εκστρατεία της Clinton.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης