Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deripaska (RUSAL): Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δικαιολογία για να χρησιμοποιούν περισσότερο άνθρακα

Deripaska (RUSAL): Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δικαιολογία για να χρησιμοποιούν περισσότερο άνθρακα
Τι συζήτησαν στο  Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός οι ισχυροί του κλάδου για το μέλλον της ενέργειας
Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι απλά μια δικαιολογία για να χρησιμοποιούν περισσότερο άνθρακα σε πολλές χώρες, σύμφωνα με τον πρόεδρο της μεγαλύτερης εταιρείας αλουμινίου στον κόσμο, μιλώντας σε συζήτηση για το μέλλον της ενέργειας που πραγματοποιήθηκε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός σήμερα Τετάρτη το απόγευμα 18/1/2017.
Μέχρι να υπάρξει μια  οικονομική λογική για τους επενδυτές δήλωσε ο Oleg Deripaska, πρόεδρος της RUSAL σύμφωνα με το CNBC οι επιχειρήσεις δεν  θα αλλάξουν τη στρατηγική τους  και οι μέτοχοι θα τους υποστηρίξουν μόνο εφ 'όσον παραμένουν στο σωστό δρόμο για την επίτευξη του βασικού στόχου των εταιρειών τους, δηλαδή να παράγουν ένα κέρδος.
Ένα βασικό μέρος της λύσης του, εξαρτάται από την εφαρμογή της τιμολόγησης του άνθρακα.
«Πρέπει να εφαρμοστεί μια τιμή διοξειδίου του άνθρακα, ας πούμε αύριο και ίσως ακόμη και να κλιμακωθεί λίγο για να δώσει ένα ισχυρό μήνυμα για τους ανθρώπους ότι θα γίνει σωστά», υποστήριξε.
Το μεταβαλλόμενο δυναμικό της τιμολόγησης του άνθρακα σύμφωνα με τον Patrick Pouyanné πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλος (CEO) της γαλλικής εταιρείας  πετρελαίου και φυσικού αερίου Total, είναι αυτό που θα  αναγκάσει τον ευρύτερο πληθυσμό να γίνει πολύ πιο αποτελεσματικός για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής .
Υπογραμμίζοντας τη χαμηλή τιμή του άνθρακα σε σχέση με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ο ίδιος υποστήριξε ότι «αν δεν βάλετε μια τιμή για το CO2 δεν θα συμβεί ποτέ γιατί οι επενδυτές είναι λογικοί άνθρωποι."
Σε απάντηση η, Christiana Figueres,, πρώην εκτελεστικός γραμματέας   των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, αποκάλυψε ότι η συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή που καταρτίσθηκε κατά τη διάσκεψη COP στις 21 Δεκεμβρίου 2015, δεν προσδιόρισε τιμολόγηση του άνθρακα, αλλά μάλλον κοίταξε  περισσότερο προς ποιες χώρες θα εφαρμόσουν μια τέτοια ιδέα.
"Βλέπω μια  προσέγγιση από κάτω προς επάνω για την τιμολόγηση του άνθρακα," δήλωσε η  Figueres, προσθέτοντας ότι «το κόλπο εδώ είναι πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια προσέγγιση από τα κάτω προς τα επάνω που να  επιτρέπει σε όλους να συμμετέχουν;"
Ο Nur Bekri,   διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Ενέργειας της Κίνας, δήλωσε ότι η πρόοδος στη χώρα του μπορεί να είναι αργή, αλλά είναι πραγματικά σε εξέλιξη.
«Δεν έχουμε ανταποκριθεί στις προσδοκίες του κόσμου, αλλά την ίδια στιγμή όλα αυτά τα στοιχεία είναι απίστευτα», σημείωσε, τονίζοντας την πρόοδο που σημειώνεται στην ανάπτυξη ορισμένων εναλλακτικών λύσεων, όπως η αιολική.
"Η απαλλαγή από  τον άνθρακα αμέσως είναι αρκετά ανέφικτο στην Κίνα», είπε, αναγνωρίζοντας τους περιορισμούς  για την παραγωγή ενέργειας από τον άνθρακα του κυριαρχείται χώρα, και την μετάβαση της  σε ένα μοντέλο που βασίζεται πλήρως σε ανανεώσιμες πηγές.
"Όταν μιλάμε για καθαρή ενέργεια δεν μπορούμε να έχουμε ένα one-size- μοντέλο που να ταιριάζει σε όλους», συνέχισε.
«Πρέπει να ενταθούν τόσο την ταχύτητα όσο και την κλίμακα," επεσήμανε η Figueres, η οποία κατήγγειλε την έλλειψη επείγοντος.
«Πρέπει να περιορίσουμε στο μέγιστο τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως το 2020. Αυτό ακούγεται σχεδόν αδύνατό" κατέληξε

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης