Διεθνή

Exxon Mobil: Εξαγορά ρεκόρ 5,6 δις. δολ στο New Mexico για την παραγωγή πετρελαίου

tags :
Exxon Mobil: Εξαγορά ρεκόρ 5,6 δις. δολ στο New Mexico για την παραγωγή πετρελαίου
Η αγορά διπλασιάζει τις συμμετοχές της Exxon στη περιοχή, προσθέτοντας εκτάσεις με εκτιμώμενη παραγωγή 3,4 δις. βαρελιών πετρελαίου
Η Exxon Mobil ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια για την απόκτηση εταιρειών που ανήκουν στην Texas' Bass που ελέγχουν τμήματα της Permian στο New Mexico.
Η αγορά διπλασιάζει τις συμμετοχές της Exxon στη περιοχή, προσθέτοντας εκτάσεις με εκτιμώμενη παραγωγή 3,4 δις. βαρελιών ισοδύναμου πετρελαίου.
Η συμφωνία είναι η μεγαλύτερη εξαγορά πετρελαίου και φυσικού αερίου στις Ηνωμένες Πολιτείες από  τότε που έπεσαν οι τιμές του αργού τον Νοέμβριο του 2014, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών πετρελαίου και φυσικού αερίου PLS στο Χιούστον.



Επίσης θα ξεπεράσει το προηγούμενο  ρεκόρ εξαγοράς των  4,4 δις. δολαρίων της  Memorial Resources από Range Resources  τον Μάιο.
"Η εξαγορά αυτή ενισχύει σημαντικά την παρουσία της Exxon Mobil στην περιοχή ανάπτυξης για τη χερσαία παραγωγή  στις ΗΠΑ δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Darren W. Woods. «Η επένδυση αυτή μας δίνει μια εξαιρετική θέση  στην περιοχή Delaware Basin ... και μπορεί να δημιουργήσει ελκυστικές αποδόσεις σε ένα περιβάλλον με χαμηλές τιμές."

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης