Διεθνή

Birol (IEA): Κερδισμένη η πετρελαϊκή βιομηχανία των ΗΠΑ από την αύξηση των τιμών

Birol (IEA): Κερδισμένη η πετρελαϊκή βιομηχανία των ΗΠΑ από την αύξηση των τιμών
Τα αυξημένα κέρδη των πετρελαϊκών εταιρειών θα τις ωθήσουν στην ενίσχυση των επενδύσεων τους, δήλωσε σήμερα (18/1) ο επικεφαλής του ΙΕΑ
Η αύξηση των πετρελαϊκών τιμών θα προκαλέσει μια «σημαντική» αύξηση της παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ, καθώς τα αυξημένα κέρδη των πετρελαϊκών εταιρειών θα τις ωθήσουν στην ενίσχυση των επενδύσεων τους, δήλωσε σήμερα (18/1) ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ) Fatih Birol σε συνέντευξή του στο Bloomberg.
«Η παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ θα αντιδράσει σίγουρα στην αύξηση των τιμών» είπε χαρακτηριστικά ο Birol και πρόσθεσε ότι φθάνοντας στα 56 με 57 δολάρια το βαρέλι «πολλές γεωτρήσεις θα αρχίσουν να λειτουργούν στα σχιστολιθικά κοιτάσματα των Ηνωμένων Πολιτειών αυξάνοντας την παραγωγή».
Τα σχόλια του Birol δείχνουν σύμφωνα με το Bloomberg, ότι ο ΙΕΑ έχει γίνει πιο αισιόδοξος για τις προοπτικές της παραγωγής των ΗΠΑ, απ’ ότι τον Δεκέμβριο του 2016 που είχε προβλέψει, ότι η αύξηση της παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου των ΗΠΑ θα είναι «οριακή» το 2017.
Σημειώνεται ότι κατά την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου του 2017, η παραγωγή αργού πετρελαίου των ΗΠΑ ανήλθε σε 8,95 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο.
Οι δε εξέδρες άντλησης πετρελαίου αυξήθηκαν σε 529 την δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου του 2017, μια αύξηση της τάξης του 67% σε σχέση με το χαμηλό των μόλις 316 εξεδρών το αντίστοιχο διάστημα του 2016.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης