Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΠΕΚ: Τον Μάιο θα εξεταστεί το ενδεχόμενο περαιτέρω μειώσεων της παραγωγής πετρελαίου

ΟΠΕΚ: Τον Μάιο θα εξεταστεί το ενδεχόμενο περαιτέρω μειώσεων της παραγωγής πετρελαίου
Ο διευθύνων σύμβουλος της Total είπε από την πλευρά του, ότι ο στόχος της μείωσης των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου θα χρειαστεί 2 χρόνια, για να επιτευχθεί.
Τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου θα αρχίσουν να μειώνονται από το β΄ τρίμηνο του 2017 και οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες θα αποφασίσουν τον Μάιο, αν θα επεκτείνουν τη συμφωνία μείωσης της συνολικής τους παραγωγής πέρα από το α΄ εξάμηνο, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΠΕΚ Mohammad Barkindo.
Ο ίδιος υποστήριξε μιλώντας στο Παγκόσμιο Φόρουμ Ενέργειας του Ατλαντικού Συμβουλίου στο Άμπου Ντάμπι, ότι ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Εξαγωγικών Κρατών δεν στοχεύει σε μια συγκεκριμένη τιμή του πετρελαίου.
Απέφυγε δε να αναφερθεί στην πλήρη συμμόρφωση των κρατών με τους όρους της συμφωνίας, αποτιμώντας απλώς «θετικά» την επίτευξη της συμφωνίας μεταξύ του ΟΠΕΚ και παραγωγών εκτός του Οργανισμού.
Ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Suhail Al Mazrouei είπε
από την πλευρά του μιλώντας στο ίδιο Φόρουμ, ότι οι αγορές πετρελαίου θα πρέπει να εξισορροπηθούν σε 6 μήνες και υποστήριξε ότι είναι πρόωρο να αποφασιστεί, εάν θα χρειαστούν πρόσθετες περικοπές στην παραγωγή.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Γαλλικής πετρελαϊκής εταιρείας Total, Patrick Pouyanne, μιλώντας στην ίδια εκδήλωση είπε από την πλευρά του, ότι ο στόχος της μείωσης των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου θα χρειαστεί 2 χρόνια, για να επιτευχθεί.
Ο Barkindo επανέλαβε ακόμη, ότι στις 21-22 Ιανουαρίου θα συνεδριάσει για πρώτη φορά η επιτροπή παρακολούθησης της υλοποίησης της συμφωνίας για μείωση της παραγωγής.
Στην επιτροπή στην οποία προεδρεύει το Κουβέιτ, μετέχουν η Αλγερία, η Βενεζουέλα, η Ρωσία και το Ομάν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης