Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Πρόσκληση ενδιαφέροντος σε ξένες εταιρείες για την ανάπτυξη κοιτασμάτων

Ιράν: Πρόσκληση ενδιαφέροντος σε ξένες εταιρείες για την ανάπτυξη κοιτασμάτων
Oι προτάσεις θα πρέπει να υποβληθούν έως τις 19 Νοεμβρίου 2016 και οι επιτυχόντες υποψήφιοι θα ανακοινωθούν στις 7 Δεκεμβρίου 2016.
Το Ιράν έχει αρχίσει να δέχεται αιτήσεις από ξένες πετρελαϊκές εταιρείες, να συμμετάσχουν στην ανάπτυξη των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Εθνικής Εταιρείας Ιρανικού Πετρελαίου (NIOC).
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι προτάσεις θα πρέπει να υποβληθούν έως τις 19 Νοεμβρίου 2016 και οι επιτυχόντες υποψήφιοι θα ανακοινωθούν στις 7 Δεκεμβρίου 2016.
Στην ανακοίνωση πάντως δεν είναι σαφές, για ποια κοιτάσματα θα γίνουν προσφορές.
Ωστόσο, σύμφωνα με την εταιρεία, θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν τα κοιτάσματα στη South Azadegan, την Yadavaran και την Yaran.
Η ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι «η NIOC θα δημιουργήσει κοινοπραξίες για την παραγωγή αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου με διεθνείς εταιρείες, οι οποίες θα εκμεταλλευτούν μερίδιο της παραγωγής».
Ακόμη, αναφέρει ότι «η νέα μορφή προβλέπει επίσης διάφορα στάδια έρευνας, ανάπτυξης και παραγωγής, που θα προσφερθούν στις εταιρείες με τις οποίες θα υπογραφεί συμβόλαιο ως ολοκληρωμένη δέσμη, δίνοντας έμφαση στην ενίσχυση και βελτίωση της ανάκαμψης».
Ο στόχος του Ιράν είναι να φθάσει το επίπεδο παραγωγής πετρελαίου σε επίπεδα προ κυρώσεων, ήτοι στα 4 έως 4,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα και να ανακτήσει το μερίδιό της τάξης του 13% στις παγκόσμιες εξαγωγές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης