Διεθνή

Γερμανία: Aύξηση τιμών στην δημοπρασία αιολικής ενέργειας – Προσφορές μόνο για 363 MW

Γερμανία: Aύξηση τιμών στην δημοπρασία αιολικής ενέργειας – Προσφορές μόνο για 363 MW

Σύμφωνα με την WindEurope, πάνω από 900 MW έργων είχαν προ-εγκριθεί για τη δημοπρασία και είχαν άδεια. Αλλά μόνο για το ένα τρίτο από αυτά υπήρξε προσφορά

Αύξηση σημειώθηκε στις μέσες τιμές κατά την τελευταία δημοπρασία αιολικής ενέργειας στη  Γερμανία σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο Ομοσπονδιακός Οργανισμός Δικτύων (BnetzA).
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση μόνο  για 363 MW δυναμικότητας υπεγράφησαν  συμβάσεις, σε σύγκριση με τα 670 MW που προσφερόταν.
Σύμφωνα με την WindEurope, πάνω από 900 MW έργων είχαν προ-εγκριθεί για τη δημοπρασία και είχαν άδεια. Αλλά μόνο για το ένα τρίτο από αυτά υπήρξε προσφορά.
Το πρόβλημα ήταν ότι πολλοί από υποψήφιους αντιμετώπισαν νομικές προκλήσεις όσον αφορά την άδειά τους και ήθελαν να αποφύγουν να εκτεθούν σε κυρώσεις για μη παράδοση, ανέφερε η WindEurope σε ανακοίνωση.
Η γερμανική κυβέρνηση άλλαξε το σχεδιασμό των χερσαίων δημοπρασιών αιολικής ενέργειας φέτος, έτσι ώστε τα σχέδια να χρειάζονται τώρα την άδειά τους για να υποβάλουν προσφορά.
Το πρόβλημα ωστόσο είναι ότι είναι δύσκολο να πάρουν άδεια για νέα αιολικά πάρκα στη Γερμανία: πριν από δύο χρόνια χρειάστηκαν 300 ημέρες, τώρα χρειάζονται έως 700 ημέρες.
Και ακόμα και όταν αποκτήσουν άδεια, είναι εκτεθιμένοι σε νομικές αμφισβητήσεις επειδή τα περιφερειακά σχέδια χωροθέτησης - που καθορίζουν τη θέση των αιολικών πάρκων - δεν είναι τόσο ισχυρά όσο θα έπρεπε.
 Ο Διευθύνων Σύμβουλος της WindEurope, Giles Dickson, δήλωσε: "Η γερμανική κυβέρνηση είχε δίκιο να αλλάξει τους κανόνες δημοπράτησης έτσι ώστε τα αιολικά πάρκα να χρειάζονται άδεια πριν μπορέσουν να υποβάλουν προσφορά. Αλλά είναι πιο δύσκολο να πάρεις άδεια. Και ακόμα κι αν υπάρχει, είναι εκτεθειμένοι σε νομική πρόκληση επειδή τα περιφερειακά σχέδια χωροθέτησης δεν είναι αρκετά ισχυρά. Η Γερμανία πρέπει να το αντιμετωπίσει αυτό. Διαφορετικά, οι πλειστηριασμοί θα εξακολουθήσουν να είναι κατώτεροι από αυτόν τον τελευταίο. Και οι τιμές θα είναι υψηλότερες από ό, τι θα έπρεπε.
"Αυτό προσθέτει στην αβεβαιότητα που ήδη αντιμετωπίζει η αιολική ενέργεια στη Γερμανία, ενώ ο συνασπισμός αποτυγχάνει ακόμα να καθορίσει τους όγκους των δημοπρασιών για τα επόμενα χρόνια. Η βιομηχανία αιολικής ενέργειας καταστρέφει ήδη τους ανθρώπους στη Γερμανία. Η κυβέρνηση πρέπει να τακτοποιήσει τα πράγματα γρήγορα. "



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης