Διεθνή

Η Ιαπωνία επένδυσε 4 δισ. δολ. για την κατασκευή υποδομής LNG

Η Ιαπωνία επένδυσε 4 δισ. δολ. για την κατασκευή υποδομής LNG

Στόχος η ενίσχυση της ζήτησης για καύσιμα

Η ιαπωνική κυβέρνηση μαζί με ιδιωτικές εταιρείες έχουν δαπανήσει 4 δισεκατομμύρια δολάρια το τελευταίο έτος για έργα υγροποιημένου φυσικού αερίου (κυρίως LNG) στην Ασία και την αλυσίδα εφοδιασμού, για να ενισχύσουν τη ζήτηση για τα καύσιμα, δήλωσε τη Δευτέρα 22/10/2018 ο υπουργός Εμπορίου της χώρας.
Ο Hiroshige Seko, ο οποίος μίλησε στο ετήσιο συνέδριο παραγωγών-καταναλωτών LNG στην Nagoya της Ιαπωνίας, δήλωσε ότι η χώρα προσέφερε εκπαίδευση σε 200 άτομα από 15 χώρες για να αναπτύξει εργατικό δυναμικό που θα εργαστεί στην αλυσίδα εφοδιασμού LNG.
Ο Seko ανακοίνωσε πριν από ένα χρόνο ότι η Ιαπωνία έχει προσφέρει 10 δισεκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη έργων που χρηματοδοτούνται από ιδιωτικές επιχειρήσεις και την κυβέρνηση για την προμήθεια LNG ή την κατασκευή υποδομών LNG στην Ασία και την εκπαίδευση προσωπικού 500 ατόμων για έργα σε χώρες παραγωγής και κατανάλωσης φυσικού αερίου.
Η χρηματοδότηση θα προχωρήσει σε έργα ανάντη, μεσαίας ροής LNG στις αναπτυσσόμενες χώρες της Ασίας και σε άλλες χώρες για την τόνωση της ζήτησης LNG.
Η πρωτοβουλία ήρθε μετά την συμφωνία Seko με τον Υπουργό Ενέργειας των ΗΠΑ, Rick Perry τον Ιούνιο του 2017 ότι οι δύο χώρες θα συνεργαστούν για την επέκταση της αγοράς LNG στην Ασία.
Η επέκταση των ασιατικών αγορών LNG θα δημιουργούσε ζήτηση για αυξανόμενες εξαγωγές στις ΗΠΑ.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης