Διεθνή

Αύξηση της ζήτησης LNG στην Ασία έως το 2030

tags :
Αύξηση της ζήτησης LNG στην Ασία έως το 2030

Η πιο σταθερή ζήτηση στη Νότια και Νοτιοανατολική Ασία μπορεί να επιτρέψει στις μονάδες επαναεριοποίησης να λειτουργούν με υψηλότερο ρυθμό αξιοποίησης

Οι σχεδιαζόμενες επεκτάσεις δυναμικότητας επαναεριοποίησης στην Ασία θα επιτρέψουν την αύξηση της ζήτησης LNG προς το 2030, εκτιμά η ενεργειακή Rystad Energy.
Η συνολική προστιθέμενη χωρητικότητα προβλέπεται να φτάσει τα 700 Mtpa έως το 2030, λόγω της επέκτασης στην Κίνα και την Ινδία. Η ασιατική ζήτηση LNG των 392 Mt το 2030 θα σήμαινε μέσο ποσοστό χρήσης 56% εάν εγκριθούν όλα τα σχέδια επαναεριοποίησης.
Η εποχικότητα της ζήτησης στην Ανατολική Ασία θα «απαιτήσει» από την Κίνα να συνεχίσει την ανάπτυξη της ικανότητάς της, ενώ η πιο σταθερή ζήτηση στη Νότια και Νοτιοανατολική Ασία μπορεί να επιτρέψει στις μονάδες επαναεριοποίησης να λειτουργούν με υψηλότερο ρυθμό αξιοποίησης.
Απαιτείται περαιτέρω επέκταση της επαναεριοποίησης στη Μέση Ανατολή έως το 2030, δεδομένου ότι η ζήτηση LNG υπερβαίνει την τρέχουσα και προγραμματισμένη δυναμικότητα που καθοδηγείται από την Τουρκία και το Μπαχρέιν.
Ομοίως, η Νότια και Κεντρική Αμερική θα χρειαστεί νέες εγκαταστάσεις εισαγωγής που θα οδηγήσει η Χιλή, η Κολομβία και η Αργεντινή. Ωστόσο, η Ευρώπη θα έχει πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα για τις αυξημένες εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου και είναι σε καλή θέση ώστε να λαμβάνει πλεονάζον όγκο ανάλογα με τη στεγανότητα της αγοράς.
Συνολικά, η αύξηση της ζήτησης θα υποστηριχθεί από τη μεγάλη χωρητικότητα που θα φθάσει τα 1150 Mtpa μέχρι το 2030.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης