Διεθνή

Συνομιλίες της κινεζικής State Power για την εξαγορά υδροηλεκτρικών μονάδων στη Βραζιλία

Συνομιλίες της κινεζικής State Power για την εξαγορά υδροηλεκτρικών μονάδων στη Βραζιλία


Η κινεζική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας αναμένεται να παρουσιάσει μια δεσμευτική προσφορά μέχρι το τέλος του μήνα για τον έλεγχο του υδροηλεκτρικού φράγματος Santo Antonio

H κινεζική State Power Investment Corporation βρίσκεται σε συνομιλίες για την απόκτηση δύο επιπλέον υδροηλεκτρικών φραγμάτων και δύο θερμοηλεκτρικών σταθμών στη Βραζιλία.
Ένα από τα υδροηλεκτρικά φράγματα είναι το Usina Tres Irmaos, ένα φράγμα των 800 megawatt στο Σάο Πάολο, που ελέγχεται από την βραζιλιάνικη Triunfo Participacies e Investimentos SA (TPI), σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.
Η κινεζική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας αναμένεται να παρουσιάσει μια δεσμευτική προσφορά μέχρι το τέλος του μήνα για τον έλεγχο του υδροηλεκτρικού φράγματος Santo Antonio. Οι συνομιλίες για την απόκτηση του φράγματος διεξάγονται για σχεδόν δύο χρόνια.
Η State Power  εξετάζει επίσης μια προσφορά για δύο θερμοηλεκτρικά εργοστάσια άνθρακα που κατέχει η γαλλική εταιρία Engie SA στις νότιες βραζιλιάνικες πολιτείες Santa Catarina και Rio Grande do Sul, σύμφωνα με την πηγή.
Η Engie, η οποία έθεσε τα εργοστάσια προς πώληση πριν από έξι μήνες, δήλωσε ότι η διαδικασία είναι "σε εξέλιξη", χωρίς να αναφέρει τους υποψηφίους.
Η Adriana Waltrick, επικεφαλής της State Power της Βραζιλίας, δήλωσε στο Reuters τον Μάιο ότι η εταιρεία θέλησε να συνεχίσει να επενδύει σε εξαγορές αφού κατέβαλε 2,25 δισεκατομμύρια δολάρια για άδεια εκμετάλλευσης του υδροηλεκτρικού σταθμού São Simao, το οποίο προηγουμένως  κατείχε η κρατική εταιρεία Companhia Energética de Minas Gerais.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης