Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Προσωρινή εξαίρεση από τις κυρώσεις του επικεφαλής της Roskosmos για να επισκεφθεί τη ΝΑSA

ΗΠΑ: Προσωρινή εξαίρεση από τις κυρώσεις του επικεφαλής της Roskosmos για να επισκεφθεί τη ΝΑSA

Στον Rogozin έχουν επιβληθεί από τις ΗΠΑ κυρώσεις από το 2014 σε σχέση με την κατάσταση στην Ουκρανία

Η κυβέρνηση Τrump  αποφάσισε να εξαιρέσει  προσωρινά από τον κατάλογο των Ρώσων αξιωματούχων, στους οποίους οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει κυρώσεις, τον επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής εταιρείας Roskosmos, τον Dmitry Rogozin, ώστε να μπορεί να επισκεφθεί  τις Ηνωμένες Πολιτείες έπειτα από πρόσκληση που του απηύθυνε η NASA.
Τη δήλωση αυτή έκανε στον ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS ο διευθυντής της NASA Jim Bridenstine ο οποίος είχε επισκεφθεί πρόσφατα την Μόσχα και το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ, όπου είχε συναντηθεί για πρώτη φορά με τον Rogozin.    
«Θα ήθελα να συζητήσω πολλά ζητήματα με τον Dmitry Rogozin. Εάν θέλουμε να έχουμε ισχυρές σχέσεις εργασίας, πρέπει να αρχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά ο ένας με τον άλλον, κάτι που θα είναι καλό και για τις δύο χώρες» δήλωσε ο Bridenstine και προσέθεσε «Για να μπορέσει  ο γενικός διευθυντής της Roskosmos Dmitry Rogozin να επισκεφθεί τις ΗΠΑ ενεργήσαμε προς διάφορες κατευθύνσεις και πετύχαμε την (προσωρινή) εξαίρεσή του (από τις κυρώσεις)  ώστε να μπορεί να να έρθει εδώ και να συναντηθεί με τους εκπροσώπους της NASA, όπως και με διάφορες δικές μας εταιρείες».         Ο διευθυντής της NASA, με αφορμή την ομιλία που είχε κάνει ο ίδιος στον Πανεπιστήμιο της Μόσχας κατά την διάρκεια της επίσκεψης του, εξέφρασε παράλληλα την επιθυμία ο Dmitry Rogozin  να μιλήσει σύντομα στο Πανεπιστήμιο Ράις, στο οποίο φοίτησε και το οποίο βρίσκεται στο  Χιούστον της Πολιτείας του Τέξας και μάλιστα στην ίδια οδό που βρίσκεται και το Διαστημικό Κέντρο Τζόνσον.   
«Νομίζω ότι όλα θα γίνουν. Η πραγματικότητα είναι τέτοια , που κάνει τις χώρες μας συνεργάζονται εδώ και χρόνια στον διαστημικό τομέα. Επιθυμούμε να έχουμε τέτοιες σχέσεις και θα κάνουμε γι' αυτό ότι είναι αναγκαίο», δήλωσε ο Jim Bridenstine.
Στον Rogozin έχουν επιβληθεί από τις ΗΠΑ κυρώσεις από το 2014 σε σχέση με την κατάσταση στην Ουκρανία.
 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης