Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η στροφή της Scottish Power στην αιολική ενέργεια - Τι «τρέχει» με τη Drax

Η στροφή της Scottish Power στην αιολική ενέργεια - Τι «τρέχει» με τη Drax

Η Scottish Power σχεδιάζει να επενδύσει £ 5,2δις σε διάστημα τεσσάρων ετών για να διπλασιάσει τις δυνατότητες των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Η πρώτη μεγάλη βρετανική εταιρεία που θα παράγει όλη την ηλεκτρική ενέργεια από την αιολική αντί του άνθρακα και του φυσικού αερίου, θα καταστεί η Scottish Power έπειτα από την πώληση των τελικών σταθμών αερίου και υδροηλεκτρικών στη Drax.

Η εταιρεία Power Drax έχει καταβάλει £ 702 εκατομμύρια για την υπόλοιπη συμβατική παραγωγή της Scottish Power.

Η Scottish Power σχεδιάζει να επενδύσει £ 5,2δις σε διάστημα τεσσάρων ετών για να διπλασιάσει τις δυνατότητες των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ο διευθύνων σύμβουλος Keith Anderson δήλωσε ότι ήταν μια «σημαντική αλλαγή» για την επιχείρηση.

"Φεύγουμε από την παραγωγή άνθρακα πίσω για ένα ανανεώσιμο μέλλον που τροφοδοτείται από φθηνότερη πράσινη ενέργεια. Έχουμε κλείσει τον άνθρακα,  πουλάμε φυσικό αέριο και έχουμε ανεγείρει αρκετά αέρια για να τροφοδοτήσουμε 1,2 εκατομμύρια σπίτια", είπε.

Ωστόσο, η κίνηση δεν σημαίνει ότι οι πελάτες της Scottish Power θα χρησιμοποιούν μόνο την ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από ανεμογεννήτριες, καθώς οι παραγωγοί που χρησιμοποιούν άλλα είδη παραγωγής ενέργειας τροφοδοτούν το βρετανικό δίκτυο.

Η Scottish Power έκλεισε όλα τα εργοστάσια παραγωγής άνθρακα την τελευταία δεκαετία και διαθέτει 2.700 MW αιολικής ισχύος που λειτουργούν ή βρίσκονται υπό κατασκευή στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Έχει επίσης προγραμματισμένα έργα που μπορούν να παράγουν περισσότερα από 3.000 MW. Το τετραετές σχέδιο έχει ως στόχο να καταστήσει την ηλεκτρική ενέργεια «καθαρότερη και φθηνότερη για τη Βρετανία».

Αναφορικά με την Drax, πρόκειται για ένα εργοστάσιο άνθρακα που λειτουργεί από το 1975 και παραμένει ο μεγαλύτερος σταθμός ηλεκτροπαραγωγής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

 

Η Drax εκμεταλλεύεται τη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο κοντά στο Selby το οποίο πιστεύεται ότι είναι το πρώτο έργο αποθήκευσης άνθρακα βιοενέργειας (Beccs) του τύπου του στην Ευρώπη.

Ο σταθμός ηλεκτροπαραγωγής έχει προηγουμένως επικριθεί για τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης που παράγει από συνδικαλιστές, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι παράγει «επικίνδυνα» επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης, με την Drax να απαντά ότι οι εκπομπές του ήταν «εντός των προβλεπόμενων ορίων».

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης