Διεθνή

Η Shell πουλά στην Norwegian Energy περιουσιακά στοιχεία στη Δανία έναντι 1,9 δισ. δολ.

Η Shell πουλά στην Norwegian Energy περιουσιακά  στοιχεία στη Δανία έναντι 1,9 δισ. δολ.

Η Noreco δήλωσε ότι η συμφωνία περιελάμβανε αποδεδειγμένα και πιθανά αποθέματα 209 εκατομμυρίων βαρελιών ισοδύναμουν πετρελαίου (mmboe) στο τέλος του περασμένου έτους

Η Royal Dutch Shell συμφώνησε να πωλήσει τις δραστηριότητές της στην Δανία στην Norwegian Energy (Noreco) για 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια, ως μέρος της ευρύτερης στρατηγικής αναδιάρθρωση που υλοποιεί, ανακοίνωσε η εταιρεία την Τετάρτη 17/10/2018.
Η πώληση φέρνει στο προσκήνιο το τριετές πρόγραμμα εκχωρήσεων της Shell ύψους 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων κοντά στην ολοκλήρωσή του, το οποίο ξεκίνησε το 2015 μετά την απόκτηση της BG Group.
Οι μέχρι στιγμής προσφορές περιελάμβαναν μεγάλα χαρτοφυλάκια στη Βρετανική Βόρεια Θάλασσα, τη Γκαμπόν, την Ταϊλάνδη και τον Καναδά.
"Η σημερινή ανακοίνωση είναι σύμφωνη με τη στρατηγική της Shell για την απλούστευση του χαρτοφυλακίου της μέσω προγράμματος εκχώρησης αξίας 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων και συμβάλλει στο στόχο της αναμόρφωσης της εταιρείας σε επενδυτική παγκόσμιας κλάσης", δήλωσε ο Andy Brown.
Η τελευταία συναλλαγή, για την επιχείρηση που η περυσινή παραγωγή είχε ανέλθει στα 67.000 βαρελιών ημερησίως (βαλβίδα), θα καταστήσει τη Noreco τη δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγό πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Δανία μετά την γαλλική Total, δήλωσε η νορβηγική εταιρεία.
Η Noreco δήλωσε ότι η συμφωνία περιελάμβανε αποδεδειγμένα και πιθανά (2P) αποθέματα 209 εκατομμυρίων βαρελιών ισοδυνάμων πετρελαίου (mmboe) στο τέλος του περασμένου έτους, το 65% των οποίων ήταν υγρά.
Οι μετοχές της Noreco στην αγορά του Όσλο αυξήθηκαν κατά 90% στις 288,50 Νορβηγικές κορώνες (35,30 δολάρια) μετά την ανακοίνωση και έκλεισαν με ημερήσια άνοδο  54% στις 231,50 κορώνες. Οι μετοχές της Shell υποχώρησαν κατά 0,4%.
Η Noreco θα έχει συμμετοχή 36,8% στην Danish Underground Consortium. Η κοινοπραξία διαθέτει περιουσιακά στοιχεία σε 15 παράκτια πεδία



www.woorldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης