Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εταιρική συνεργασία Total - Adani Group σε ενέργεια και φυσικό αέριο

Εταιρική συνεργασία Total - Adani Group σε ενέργεια και φυσικό αέριο

Ο ινδικός ιδιωτικός όμιλος Adani Group δραστηριοποιείται σε 50 χώρες και ειδικεύεται στην εμπορία των commodities

Συμφωνία για συνεργασία στους τομείς του LNG και του λιανικού εμπορίου καυσίμων υπέγραψαν Total και Adani Group, με στόχο την από κοινού ανάπτυξη πολυεθνικών προσφορών στην ινδική αγορά ενέργειας.

Ο ινδικός ιδιωτικός όμιλος Adani Group δραστηριοποιείται σε 50 χώρες και ειδικεύεται στην εμπορία των commodities, τις λιμενικές υποδομές καθώς και την παραγωγή και διανομή ενέργειας.

Αυτή η στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ Total και Adani Group θα επιτρέψει, συνεπώς, τη δημιουργία:

Σημαντικού αποτυπώματος στο LNG

Η Total, ο δεύτερος μεγαλύτερος ιδιωτικός φορέας LNG παγκοσμίως, και  Adani, ο μεγαλύτερος όμιλος υποδομών στην Ινδία, θα εξυπηρετήσουν την ταχέως αναπτυσσόμενη ζήτηση φυσικού αερίου της ινδικής αγοράς. Οι εταιρείες θα αναπτύξουν από κοινού διάφορους τερματικούς σταθμούς LNG επαναεριοποίησης, συμπεριλαμβανομένου του Dhamra LNG, στην ανατολική ακτή της Ινδίας.

Νέου δικτύου λιανικής πώλησης 1.500 σταθμών εξυπηρέτησης

Η Total και η Adani θα δημιουργήσουν μια Κοινοπραξία με στόχο την κατασκευή ενός δικτύου λιανικής πώλησης 1500 πρατηρίων καυσίμων κατά τη διάρκεια των 10 ετών στους κύριους δρόμους της χώρας, όπως είναι οι αυτοκινητόδρομοι και οι υπεραστικές συνδέσεις για να επωφεληθούν από μια αγορά που αναπτύσσεται στις 4 % ανά έτος με γνώμονα την ανάπτυξη των οδικών υποδομών και την εμφάνιση της μεσαίας τάξης, η οποία έχει ανοιχτεί σε ιδιώτες επενδυτές από το 2014.

Αυτά τα νέα πρατήρια καυσίμων, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, θα προσφέρουν στους πελάτες της πλήρους γκάμας καύσιμα, λιπαντικά, καθώς και ένα ευρύ φάσμα άλλων προϊόντων και υπηρεσιών.

«Η εταιρική σχέση μεταξύ της Total και του ιδιωτικού ομίλου Adani δείχνει την κοινή μας δέσμευση να βοηθήσουμε την Ινδία να διαφοροποιήσει το ενεργειακό της μίγμα και να διασφαλίσει την παροχή αξιόπιστης, οικονομικά προσιτής και καθαρής ενέργειας στους καταναλωτές. Είμαστε ενθουσιασμένοι για την οικοδόμηση αυτής της ευρείας εταιρικής σχέσης με τον όμιλο Adani, επωφελούμενη από τις βαθιές γνώσεις του για την ινδική αγορά ενέργειας καθώς και την πρόσβασή του σε υποδομές μέσω ενός σημαντικού αποτυπώματος σε πολλά από τα βασικά λιμάνια της χώρας» ανέφερε ο Patrick Pouyanné, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Total.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης