Διεθνή

ΗΠΑ: Εγκρίθηκε ο διακανονισμός του Elon Musk με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

tags :
ΗΠΑ: Εγκρίθηκε ο διακανονισμός του Elon Musk με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, ο Musk πρέπει να καταβάλει πρόστιμο 20 εκατομμυρίων δολαρίων και να αποχωρήσει από πρόεδρος της Tesla εντός 45 ημερών για περίοδο τουλάχιστον τριών ετών

 

Εγκρίθηκε από δικαστή η διευθέτηση του CEO της Tesla Elon Musk με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για κατηγορίες ότι ο Musk διέπραξε απάτη, όταν δήλωσε ότι είχε εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση που απαιτείται για να πάρει τον έλεγχο της Tesla.
Οι μετοχές της Tesla σημείωσαν άνοδο σχεδόν 5% μετά την ανακοίνωση.
Η συμφωνία είναι μια θετική εξέλιξη για την Musk και την Tesla, η οποία βρίσκεται στη μέση της αύξησης της παραγωγής και των παραδόσεων του sedan Model 3 και προσπαθώντας να πείσει τους επενδυτές ότι η εταιρεία μπορεί να γίνει βιώσιμη και κερδοφόρα.
Σύμφωνα με το CNBC ο Musk και η SEC είχαν καταθέσει κοινή επιστολή, αναφέροντας ότι οι όροι της διευθέτησης τους θα ήταν προς το συμφέρον των επενδυτών.
Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, ο Musk πρέπει να καταβάλει πρόστιμο 20 εκατομμυρίων δολαρίων και να αποχωρήσει από πρόεδρος της Tesla εντός 45 ημερών για περίοδο τουλάχιστον τριών ετών. Η Tesla πρέπει επίσης να δημιουργήσει ένα σύστημα για την παρακολούθηση των δηλώσεων Musk στο κοινό σχετικά με την εταιρεία, είτε στο Twitter, είτε στο blog ή σε οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Ο Musk δεν παραδέχθηκε ούτε αρνήθηκε οποιαδήποτε αδικία.
Η SEC άσκησε κατηγορίες εναντίον του Musk στις 27 Σεπτεμβρίου, λίγες μόνο ώρες μετά την ανακοίνωση ότι ο Musk είχε απορρίψει μια αρχική προσφορά διακανονισμού από τον οργανισμό.
Η Tesla επιβεβαίωσε την συμφωνία, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης