Διεθνή

Το πρώτο εξάμηνο του 2019 θα είναι έτοιμο το νέο ενεργειακό δίκαιο της Αλγερίας

Το πρώτο εξάμηνο του 2019 θα είναι έτοιμο το νέο ενεργειακό δίκαιο της Αλγερίας

Πρότυπο η νομοθεσία του Μεξικού δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sonatrach

Η Αλγερία θέλει να έχει έτοιμο νέο νόμο για την ενέργεια το πρώτο εξάμηνο του 2019 και θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τη ως μοντέλο την νομοθεσία του Μεξικού, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της κρατικής εταιρείας ενέργειας Sonatrach την Τρίτη 16/10/2018.
Η χώρα μέλος του ΟΠΕΚ ετοιμάζει αλλαγές στον νόμο περί υδρογονανθράκων σε μια προσπάθεια να προσελκύσει ξένους επενδυτές που έχουν μείνει μακριά τα τελευταία χρόνια, λόγω της  γραφειοκρατίας και των δύσκολων όρων.
"Ένα καλό πρότυπο ενός ενεργειακού νόμου είναι το Μεξικό, καθώς του επέτρεψε να προσελκύσει επενδύσεις ύψους 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων ... σίγουρα αυτό είναι ένα καλό πρότυπο και θα είμαι πολύ χαρούμενος να έχω έναν τέτοιο νόμο", δήλωσε  σύμφωνα με το Reuters ο Abdelmoumen Ould Kaddour κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο  πεδίο αερίου Hassi Rmel.
"Θα είμαστε έτοιμοι μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2019", πρόσθεσε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το τι ακριβώς του άρεσε η νομοθεσία του Μεξικού.
Η Sonatrach έχει προσλάβει εταιρείες παροχής συμβουλών, συμπεριλαμβανομένης της δικηγορικής εταιρίας Curtis Mallet-Prevost, Colt & Mosle LLP, για την τροποποίηση του νόμου.
Από τον διορισμό του τον Μάρτιο του 2017, ο Kaddour έχει πείσει τις διεθνείς επιχειρήσεις που ήταν απρόθυμες να επενδύσουν στην Αλγερία για να επανασυνδεθούν με τη χώρα μετά την επίλυση νομικών διαφορών μαζί τους.
Η Αλγερία παράγει σήμερα περισσότερο από 1 εκατομμύριο bpd πετρελαίου και 135 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως, ενώ οι αυξανόμενοι όγκοι θα καλύψουν την εγχώρια ζήτηση.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης