Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το άνοιγμα της Engie στην Χιλή με τα 100 ηλεκτρικά λεωφορεία μέχρι το 2019

Το άνοιγμα της Engie στην Χιλή με τα 100 ηλεκτρικά λεωφορεία μέχρι το 2019

Το σχέδιο αποσκοπεί στη βελτίωση του συστήματος δημόσιας συγκοινωνίας του Σαντιάγο από πλευράς ποιότητας και βιωσιμότητας, με στόχο την ανάπτυξη ενός συστήματος χαμηλών εκπομπών 100% με 6.000 ηλεκτρικά λεωφορεία που θα λειτουργήσουν μέχρι το 2040

Σύμβαση για την προμήθεια 100 ηλεκτρικών λεωφορείων στο σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών στο Σαντιάγο της Χιλής, υπέγραψε η γαλλική εταιρεία Engie.

Ειδικότερα, η προσφορά περιλαμβάνει την εγκατάσταση και συντήρηση της σχετικής υποδομής ηλεκτρικής φόρτισης, η οποία θα εφοδιάζεται με 100% πιστοποιημένη ανανεώσιμη ενέργεια.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος του σχεδίου δημοσίων μεταφορών της Χιλής για την τρίτη χιλιετία που ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο Sebastian Pinera.

Το σχέδιο αποσκοπεί στη βελτίωση του συστήματος δημόσιας συγκοινωνίας του Σαντιάγο τόσο από πλευράς ποιότητας και βιωσιμότητας, με στόχο την ανάπτυξη ενός συστήματος χαμηλών εκπομπών 100% με 6.000 ηλεκτρικά λεωφορεία που θα λειτουργήσουν μέχρι το 2040.

«Με 200 ηλεκτρικά λεωφορεία που λειτουργούν ήδη από το 2019, τα μισά από τα οποία θα προμηθεύονται από τη Engie, η Χιλή θα γίνει η 2η χώρα με τον μεγαλύτερο στόλο ηλεκτρικών λεωφορείων μετά την Κίνα », αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Ο Pierre Chareyre, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Engie, υπεύθυνος για τις επιχειρηματικές μονάδες Global Energy Management και Λατινική Αμερική, δήλωσε: "Το Σαντιάγο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ενεργειακής μετάβασης στη Λατινική Αμερική και η ENGIE είναι υπερήφανη που είναι συνεργάτης για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής της χώρας».

Τέλος, ο όμιλος της Engie έχει αναλάβει την υλοποίηση του πρώτου στόλου ηλεκτρικών ταξί στο Σαντιάγο, την ανάπτυξη ενός έξυπνου δικτύου σταθμών φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα και την έναρξη μιας σειράς υπηρεσιών βασισμένων στην ηλεκτρική κινητικότητα για την προσφορά και την κοινή χρήση αυτοκινήτων μέσω της MuvSmart, μιας νεοσύστατης εταιρείας που απέκτησε η Engie.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης