Διεθνή

Ντουμπάι: Η Dragon Oil σχεδιάζει εξαγορές 500 εκατ. δολ. το 2019

Ντουμπάι: Η Dragon Oil σχεδιάζει εξαγορές 500 εκατ. δολ. το 2019

Ο όμιλος ENOC, που ανήκει στην κυβέρνηση του Ντουμπάι, στοχεύει να αυξήσει την παραγωγή του σε 300.000 βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου την ημέρα έως το 2025 και βλέπει νέες ευκαιρίες στο Τουρκμενιστάν, τη Βόρεια Αφρική και το Ιράκ

Η Dragon Oil, θυγατρική της Emirates National Oil Company του Ντουμπάι (ENOC), σχεδιάζει να επενδύσει περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια το επόμενο έτος σε ενεργειακά περιουσιακά στοιχεία πετρελαίου και φυσικού αερίου στο πλαίσιο μιας διεθνούς στρατηγικής επέκτασης, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της εταιρείας  στο Reuters.
Ο όμιλος ENOC, που ανήκει στην κυβέρνηση του Ντουμπάι, στοχεύει να αυξήσει την παραγωγή του σε 300.000 βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου την ημέρα έως το 2025 και βλέπει νέες ευκαιρίες στο Τουρκμενιστάν, τη Βόρεια Αφρική και το Ιράκ, δήλωσε ο Ali Rashid al-Jarwan.
«Προσπαθούμε να βελτιώσουμε την κερδοφορία μας, την αποτελεσματικότητά μας και τη βιωσιμότητά μας και για το σκοπό αυτό αναζητούμε συνεχώς ευκαιρίες για βελτίωση του χαρτοφυλακίου μας», δήλωσε ο Al-Jarwan σε συνέντευξή του.
Τα κυριότερα περιουσιακά στοιχεία της Dragon Oil στο εξωτερικό είναι στον τομέα Cheleken του Τουρκμενιστάν, όπου παράγει περίπου 90.000 bpd, δήλωσε ο Al-Jarwan. Η εταιρεία διαθέτει επίσης περιουσιακά στοιχεία εξερεύνησης στο Ιράκ, την Τυνησία, την Αλγερία και την Αίγυπτο.
"Έχουμε ένα πρόγραμμα εξαγοράς που συμπληρώνει την αναπτυξιακή μας στρατηγική, επειδή η στρατηγική μας δείχνει ότι πρέπει να φτάσουμε στα 300.000 (boepd) μέχρι το 2025", δήλωσε. «Εξετάζουμε κυρίως την Αφρική, ειδικά τη Βόρεια Αφρική».
Στο Ιράκ, η εταιρεία πραγματοποιεί πετρελαϊκές επιχειρήσεις στη νότια περιοχή της Basra του Ιράκ και η παραγωγή ξεκίνησε από το πηγάδι Faihaa-1.
Στην Αλγερία, η Dragon Oil συνεχίζει με τις δραστηριότητες εξερεύνησης και ελπίζει οι εμπορικές επιχειρήσεις αερίου εκεί για να αρχίσουν μετά το 2019, δήλωσε ο Al-Jarwan.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης