Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τέλος στα αυτοκίνητα που κινούνται με ντίζελ και βενζίνη στο Ισραήλ μέχρι το 2030

Τέλος στα αυτοκίνητα που κινούνται με ντίζελ και βενζίνη στο Ισραήλ μέχρι το 2030

Ο στόχος είναι η κυκλοφορία 177.000 ηλεκτρικών οχημάτων στους δρόμους μέχρι το 2025, φθάνοντας το 1.5 εκατομμύριο το 2030

Σχέδιο για την απαγόρευση πωλήσεων αυτοκινήτων που τροφοδοτούνται με πετρέλαιο και βενζίνη μετά το 2030,ανακοίνωσε το Ισραήλ.

Ειδικότερα, η κυβέρνηση σκοπεύει να τα αντικαταστήσει με ηλεκτρικά αυτοκίνητα και φορτηγά χρηματοδοτώντας περισσότερους από 2.000 νέους σταθμούς φόρτισης σε ολόκληρη τη χώρα για να βοηθήσει στην «οικοδόμηση» της νέας τάσης της ηλεκτροκίνησης που θα συμβάλλει με τη σειρά της στην απομάκρυνση από τα ορυκτά καύσιμα και τις εκπομπές άνθρακα.

Στο μέτωπο των κινήτρων, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη μείωση της φορολογίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σχεδόν στο μηδέν, με σκοπό να τα κάνει ελκυστικά.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ τα τελευταία χρόνια έχει ανακαλύψει σημαντικές ποσότητες φυσικού αερίου για τον αγώνα ενάντια στα ορυκτά καύσιμα.

Ο στόχος είναι η κυκλοφορία 177.000 ηλεκτρικών οχημάτων στους δρόμους μέχρι το 2025, φθάνοντας το 1.5 εκατομμύριο το 2030.

Ο υπουργός Ενέργειας Yuval Steinitz δήλωσε ότι: «Από το 2030 δεν θα επιτρέπουμε πλέον την εισαγωγή ντίζελ ή βενζινοκίνητων αυτοκινήτων στο Ισραήλ. Όλα τα νέα αυτοκίνητα θα είναι ηλεκτρικά. Τα λεωφορεία και τα φορτηγά θα είναι είτε ηλεκτρικά είτε θα λειτουργούν με συμπιεσμένο φυσικό αέριο. Αναγκάζουμε τις εταιρείες να φέρνουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο Ισραήλ».

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης