Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικριτικά σχόλια του Barkindo για τις ΑΠΕ: Δεν αποτελούν μονόδρομο για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής

Επικριτικά σχόλια του Barkindo για τις ΑΠΕ: Δεν αποτελούν μονόδρομο για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής

πιτροπή του ΟΗΕ αυτή την εβδομάδα κάλεσε για πρωτοφανείς αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος καταναλώνει ενέργεια

Επιβλαβή χαρακτήρισε τον «βομβαρδισμό» της πράσινης υπεράσπισης, ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ, Mohammad Barkindo.

Ειδικότερα, τόνισε ότι είναι λανθασμένη η γενική εντύπωση που επικρατεί για τις ΑΠΕ που αποτελούν τη μοναδική λύση για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Επιτροπή του ΟΗΕ αυτή την εβδομάδα κάλεσε για πρωτοφανείς αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος καταναλώνει ενέργεια και μια δραματική αύξηση της χρήσης ανανεώσιμης ενέργειας για να περιορίσει την υπερθέρμανση του πλανήτη και να προστατεύσει τον πλανήτη από τις καταιγίδες, τις πλημμύρες και την άνοδο της στάθμης της θάλασσας.

«Έχουμε σοβαρές ανησυχίες με κάποια από τα συμπεράσματά τους, για να μην μιλήσουμε για τις λύσεις τους που προτείνουν», δήλωσε ο Mohammad Barkindo, του Οργανισμού των χωρών εξαγωγής πετρελαίου, σε συνέδριο Oil & Money στο Λονδίνο.

«Σε μερικές περιπτώσεις ακούμε ιστορίες που υποδηλώνουν ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι το μόνο ενεργειακό μας μέλλον. Αυτό, με όλο τον σεβασμό προς τους φίλους μας, είναι σαφώς παραπλανητικό» συμπλήρωσε.

Η έκθεση του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρει ότι η ανανεώσιμη ενέργεια θα πρέπει να παρέχει το 70-85%της ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι το 2050 για να παραμείνει σε ένα όριο 1,5 βαθμούς Κελσίου, έναντι περίπου 25% τώρα.

Ο Barkindo δήλωσε ότι ένας "βομβαρδισμός της υπεράσπισης" για τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας επηρέασε τις πηγές χρηματοδότησης και τις επενδύσεις στον τομέα των υδρογονανθράκων με δυνητικά επικίνδυνες συνέπειες για την κοινωνία και την παγκόσμια οικονομία.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης