Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Η Ν. Κορέα δεν θα άρει τις κυρώσεις κατά της Β. Κορέας χωρίς την έγκριση των ΗΠΑ

Trump: Η Ν. Κορέα δεν θα άρει τις κυρώσεις κατά της Β. Κορέας χωρίς την έγκριση των ΗΠΑ

Δεν κάνουν τίποτα χωρίς την έγκριση μας υποστήριξε ο Trump

Την θέση ότι η Νότια Κορέα δεν πρόκειται να προχωρήσει στην άρση των κυρώσεων της κατά της Βόρειας Κορέας, εάν προηγουμένως δεν έχει δώσει την έγκριση της η κυβέρνηση των ΗΠΑ διατύπωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump.
Η τοποθέτηση αυτή ήρθε ύστερα από τη δήλωση της υπουργού Εξωτερικών της Ν. Κορέας Kang Kyung –wha, η οποία είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει η Ν. Κορέα στην άρση των κυρώσεων κατά της Β. Κορέας ακόμα και μονομερώς.
«Δεν θα το κάνουν χωρίς την έγκριση μας.
Δεν κάνουν τίποτα χωρίς την έγκριση μας» ήταν το σχόλιο του Trump, ο οποίος κατέστησε σαφές ότι ΗΠΑ και Ν, Κορέα κινούνται συντεταγμένα στο θέμα της Β. Κορέας.
Σημειώνεται πως η ΥΠΕΞ της Ν. Κορέας είχε αναφέρει μιλώντας στο Κοινοβούλιο πως η Ν. Κορέα μελετούσε το σενάριο να άρει τις κυρώσεις κατά της Β. Κορέας προκειμένου να την ενθαρρύνει να κάνει βήματα προς την αποπυρηνικοποίηση της.
Στη συνέχεια πάντως και μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν, η ΥΠΕΞ της Ν. Κορέας υπαναχώρησε από την αρχική της δήλωση ενώ και η διπλωματία της Νότιας Κορέας διέψευσε επίσημα πως η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης