Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χιλή: Η Codelco σχεδιάζει επενδυτικό πρόγραμμα 1 δισ. δολάρια το 2019

tags :
Χιλή: Η Codelco σχεδιάζει επενδυτικό πρόγραμμα 1 δισ. δολάρια το 2019

Στόχος η αύξηση της παραγωγικότητας στα ορυχεία

Η χιλιανή  Codelco  ο μεγαλύτερος παραγωγός χαλκού στον κόσμο, σχεδιάζει να συγκεντρώσει 1 δις. δολάρια το επόμενο έτος για να χρηματοδοτήσει την αναδιάρθρωση των υφιστάμενων ορυχείων, δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Juan Benavides την Τρίτη 9/10/2018.
Ο Benavides δήλωσε επίσης ότι η εταιρεία μελετούσε έργα εξερεύνησης στη Βραζιλία, τον Εκουαδόρ και το Καζακστάν και ότι τα σχέδια για επενδύσεις στη Μογγολία έχουν σταματήσει.
Η Codelco έχει ένα φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα για τη μείωση του κόστους και την αύξηση της παραγωγικότητας στα ορυχεία της Χιλής με κόστος 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων για 10 χρόνια, καθώς επιδιώκει να διατηρήσει την παραγωγή παρά τις ραγδαία μειούμενες ποιότητες μετάλλων της.
"Θα εκδώσουμε χρέος ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων κατ 'ανώτατο όριο το 2019, δεν ξέρουμε πού ακόμα. Θα υπάρξουν τα καλύτερα οφέλη όσον αφορά το κόστος, την ευελιξία και το ενδιαφέρον », δήλωσε ο Benavides, προσθέτοντας ότι πολλά από τα 40 δισεκατομμύρια δολάρια θα προέρχονταν από τις ταμειακές ροές.
Η εταιρεία κέρδισε 600 εκατομμύρια δολάρια ετησίως στην Ταϊβάν με την έκδοση ομολογιακού δανείου 30 ετών και η κυβέρνηση της Χιλής δεσμεύθηκε να δώσει στη Codelco ένα δισεκατομμύριο δολάρια για το επενδυτικό της πρόγραμμα.
Ο κύριος στόχος της Codelco για τα επόμενα χρόνια θα είναι  η επέκταση της ζωής των ορυχείων του, τα οποία περιλαμβάνουν το Chuquicamata και το El Teniente.
Νωρίτερα φέτος, η Codelco ανακοίνωσε  επένδυση ύψους 4,881 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να μετατρέψει το ανοικτό ορυχείο Chuquicamata σε υπόγειες εγκαταστάσεις και να παρατείνει τη ζωή του κατά 50 χρόνια.
"Το Chuquicamata είναι στο στόχο, θα το δούμε να λειτουργεί μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους, τον Ιούλιο πιθανότατα. Αρχικά θα παράγει 275.000 τόνους χαλκού ετησίως και μέχρι το 2025 αναμένουμε ότι θα παράγει περίπου 350.000 τόνους ", δήλωσε ο Benavides.
Το Chuquicamata παρήγαγε 330.900 τόνους χαλκού το 2017, από το σύνολο των 1.734 εκατομμυρίων τόνων της Codelco.
Περίπου το 60% των 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή περίπου 24 δισεκατομμύρια δολάρια είναι για διαρθρωτικά έργα που επεκτείνουν τη ζωή των ορυχείων. Το υπόλοιπο 40% αφορά έργα που περιλαμβάνουν τη βελτίωση των εργασιών μεταλλουργίας και την ανανέωση εξοπλισμού και μηχανημάτων.
Η Codelco έχει την ικανότητα, την εμπειρία και την τεχνογνωσία για την ανάπτυξη ανοιχτών και υπογείων ορυχείων σε όλο τον κόσμο, δήλωσε ο Benavides.
"Διερευνούμε το Εκουαδόρ, τη Βραζιλίας και συμφωνούμε να συνεργαστούμε με το Καζακστάν. Η Μογγολία είναι κάτι που εξετάσαμε, αλλά δεν προχωρούμε. "
Η εταιρεία αναμένει να διατηρήσει το κόστος παραγωγής σταθερό γύρω στα 2,20 δολάρια ανά λίβρα ή περίπου 4,850 δολάρια τον τόνο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης