Διεθνή

Το «χρυσό» συμβόλαιο του νέου CEO της GE – Αμοιβή έως και πάνω από 300 εκατ. δολ. αν οι μετοχές ανέβουν

tags :
Το «χρυσό» συμβόλαιο του νέου CEO της GE – Αμοιβή έως και πάνω από 300 εκατ. δολ. αν οι μετοχές ανέβουν

Συμβόλαιο με βάση την απόδοση - Αν η μετοχή της GE ανέλθουν στο 50% στα τέλη του 2022, ο Culp θα κερδίσει περίπου 47 εκατομμύρια δολάρια.

Η General Electric χρειάζεται απεγνωσμένα μια νέα ώθηση. Και είναι διατεθειμένη να πληρώσει ακριβά το νέο CEO της, αν μπορεί να την οδηγήσει σε ανάκαμψη.
Ο Larry Culp, ο νέος πρόεδρος της GE και Διευθύνων Σύμβουλος  που ανέλαβε την περασμένη  Δευτέρα, θα λάβει ένα πακέτο αποζημίωσης έως και 21 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως σε μισθούς, μπόνους και μετοχές για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Από το επόμενο έτος, η GE θα δίνει κάθε χρόνο στον Culp μισθό 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων, ένα επίδομα ύψους περίπου 3,75 εκατομμυρίων δολαρίων και   μετοχές αξίας 15 εκατομμυρίων δολαρίων.
Αλλά αυτό δεν είναι το καλύτερο μέρος για τον Culp: Εάν η μετοχή αυξηθεί περισσότερο από 50 %, παίρνει επίσης ένα payday περίπου 47 εκατομμύρια δολάρια.
 Και παίρνει περισσότερα χρήματα αν αυξηθεί περαιτέρω.
"Εάν φτάσουμε το 150%, μιλάμε για $ 300 εκατομμύρια", δήλωσε ο David Faber, ο οποίος έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τη σύμβαση στο CNBC
Η μοναδική πληρωμή στο τέλος του τρίτου τριμήνου το 2022 βασίζεται σε μετρήσεις απόδοσης για τον Culp, που χαρακτηρίζονται από αυξήσεις στο μετοχή της GE.

Αν το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας αυξηθεί κατά 50%, ο Culp αποκτά 2,5 εκατ. μετοχές της GE  ύψους περίπου 18,60 δολάρια ανά μετοχή - ή περίπου 47 εκατομμύρια δολάρια.
Αν το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας αυξηθεί κατά 150%, ο Culp αποκτά 7.5 εκατομμύρια μετοχές στα 31 δολάρια ανά μετοχή - ή περίπου 233 εκατομμύρια δολάρια.
Προστιθέμενος στις ετήσιες αμοιβές και τα μπόνους του, ο Culp θα μπορούσε να φέρει μέχρι και 317 εκατομμύρια δολάρια.
" Είναι το καλύτερο συμβόλαιο προσανατολισμένο στην απόδοση που έχω δει ποτέ", πρόσθεσε ο Jim Cramer. "Και δεν νομίζω ότι έχει υπάρξει κάποιο καλύτερο."
Οι μετοχές της GE διαπραγματεύονταν περίπου 12,65 δολάρια πριν από την ανακοίνωση του πακέτου.
Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας αυξήθηκε κατά 3,6% στις συναλλαγές της Παρασκευής 5/10/2018.
Ο Culp, 55 ετών, έχει καταγράψει πάνω από μια δεκαετία επιτυχίας ως Διευθύνων Σύμβουλος της Danaher και με το ρόλο του στη General Electric, προσφέρει στους επενδυτές νέα ελπίδα για τον βιομηχανικό όμιλο. Η Danaher κατέχει πλέον τη θέση της ως ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους επιστήμης και τεχνολογίας παγκοσμίως, αφού ο Culp ανέβασε  την πενταετή αξία της εταιρείας και τα έσοδα της ως CEO.
"Ο Larry είναι ένα αποδεδειγμένο στέλεχος με μακρά ιστορία ανώτερης απόδοσης και το πακέτο του Διοικητικού Συμβουλίου για την προσέλκυση του Larry συνδέεται συντριπτικά με την απόδοση", ανέφερε η GE σε ανακοίνωση.
"Σχεδόν το 90% της ετήσιας αμοιβής του θα διακινδυνεύει και η επιχορήγηση ενός έτους θα πληρώθεί μόνο αν υπάρχει 50-150% αύξηση της τιμής των μετοχών της GE".
Έρχεται στην GE σε μια απελπιστική στιγμή. Ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος John Flannery υποσχέθηκε στους μετόχους ότι θα περιορίσει την GE σε τρεις βασικές επιχειρήσεις, αλλά η εταιρεία δεν γύρισε όσο γρήγορα ήλπιζε το διοικητικό της συμβούλιο. Η ανακοίνωση της GE Δευτέρα ότι ο Culp θα αντικαταστήσει τον Flannery ήταν μια έκπληξη.

www.worldenerynews.gr
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης