Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Σαουδική Αραβία θα επενδύσει 20 δισ. δολάρια στην εφεδρική παραγωγική ικανότητα πετρελαίου

Η Σαουδική Αραβία θα επενδύσει 20 δισ. δολάρια στην εφεδρική παραγωγική ικανότητα πετρελαίου

Η Σαουδική Αραβία είναι ο μοναδικός παραγωγός πετρελαίου με σημαντική πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα για να προμηθεύσει την αγορά εάν χρειαστεί

Η Σαουδική Αραβία θα επενδύσει 20 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα χρόνια για να διατηρήσει και ενδεχομένως να επεκτείνει την πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα πετρελαίου, δήλωσε την Πέμπτη 4/10;/2018  ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας κ. Khalid al-Falih.
Η Σαουδική Αραβία είναι ο μοναδικός παραγωγός πετρελαίου με σημαντική πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα για να προμηθεύσει την αγορά εάν χρειαστεί. Διαθέτει μέγιστη βιώσιμη χωρητικότητα 12 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα (bpd).
Ο Falih.δήλωσε ότι η χώρα δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θέλει να φθάσει την ικανότητά της έως και 13 εκατομμύρια bpd ή να τη διατηρήσει στα τρέχοντα επίπεδα.
Ο υπουργός ενέργειας ζήτησε επανειλημμένα από άλλους παραγωγούς πετρελαίου να επενδύσουν στην ανάπτυξη για να αποφευχθεί τοσοκ από την προσφορά και η άνοδος των τιμών του πετρελαίου.
"Αυτή η πλεονάζουσα χωρητικότητα δεν είναι μόνο μια φυσική δεξαμενή που έχουμε. Αυτές είναι πολύ δαπανηρές επενδύσεις για το βασίλειο και ορισμένοι από τους εταίρους μας στο πλαίσιο του ΟΠΕΚ και του ΟΠΕΚ + έχουν επιλέξει να επενδύσουν για να διατηρήσουν (ικανότητα πετρελαίου) την ετοιμότητα σε σύντομο χρονικό διάστημα », είπε σε εκδήλωση της βιομηχανίας ενέργειας στη Μόσχα.
"Τα επόμενα 1 εκατομμύριο bpd της Σαουδικής δυναμικότητας θα μας κοστίζουν περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια δολάρια. Το κόστος μας κοστίζει 2 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για τις δαπάνες λειτουργίας του προσωπικού και για τη συντήρηση αυτών των εγκαταστάσεων " συμπλήρωσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης