Διεθνή

Ιράν: Διανύουμε δύσκολους καιρούς εξαιτίας των αμερικανικών πιέσεων - Θα αντιμετωπίσουμε τις κυρώσεις

tags :
Ιράν: Διανύουμε δύσκολους καιρούς εξαιτίας των αμερικανικών πιέσεων - Θα αντιμετωπίσουμε τις κυρώσεις

Ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν, Ayatollah Ali Khamenei, τόνισε ότι η Τεχεράνη πρέπει να «δώσει ένα χαστούκι» στην Αμερική

Στο γεγονός ότι ο λαός του Ιράν είναι αντιμέτωπος με εύθικτους καιρούς, εξαιτίας των πιέσεων από τις ΗΠΑ και των οικονομικών προβλημάτων, αναφέρθηκε σήμερα (4/10) ο Ανώτατος Ηγέτης της χώρας, Ayatollah Ali Khamenei, μέσω ομιλίας του στην Τεχεράνη.
Οι σχέσεις μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ έχουν επιδεινωθεί από τότε που ο αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, απέσυρε τη χώρα από την πυρηνική συμφωνία Τεχεράνης και Δύσης και προχώρησε σε εκ νέου επιβολή κυρώσεων.
«Η κατάσταση του έθνους, της περιοχής και του κόσμου ευαίσθητη, ειδικά για εμάς τον λαό του Ιράν», σχολίασε ο Ανώτατος Ηγέτης της χώρας, προσθέτοντας ότι «από τη μία πλευρά έχουμε τις φωνές των αλλαζονικών δυνάμεων και των πολιτικών της ιμπεριαλιστικής Αμερικής, από την άλλη πλευρά έχουμε τα οικονομικά προβλήματα του έθνους και τη στενότητα του βιοτικού επιπέδου ενός μεγάλου μέρους των αδύναμων ανθρώπων στη χώρα».
Σημειώνεται ότι από τις αρχές του 2018, το ιρανικό ριάλ έχει απωλέσει περίπου το 75% της αξίας του, ενώ οι ΗΠΑ αναμένεται τον επόμενο μήνα να προχωρήσουν σε νέες κυρώσεις εις βάρος του Ιράν, με στόχο να φέρουν τη χώρα πίσω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων.
Παράλληλα, ο Ayatollah Ali Khamenei τόνισε ότι το Ιράν πρέπει να δώσε ένα χαστούκι στην Αμερική, καταργώντας τις κυρώσεις.
«Με την καλοσύνη του Θεού θα νικήσουμε τις κυρώσεις και η ήττα των κυρώσεων θα είναι η ήττα της Αμερικής», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν, ο οποίος πρόσθεσε πως «η Αμερική πρέπει να λάβει άλλο χαστούκι από τον λαό του Ιράν με την ήττα των κυρώσεων».

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης